Itthon » Ifjúság

A Refi nyerte a megyei Tudászt

Az udvarhelyi Református Kollégium háromtagú csapata nyerte meg a XX. Tudász általános műveltségi vetélkedő megyei szakaszát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/tudasz2011
Itthon_Ifjusag/tudasz2011
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. december 21., 13:17
0 hozzászólás. 

A Digital 3 televízió nagyterme (az egykori mozi) szinte teljesen megtelt: ennek az volt az oka, hogy a helyi csapatok (a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium, a Tamási Áron Gimnázium és a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola) mellett a többi csapat tagjainak (székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnázium, a szentegyházi Gábor Áron Líceum, a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium, a maroshévízi Kemény János Elméleti Líceum utóbbit kivéve) az osztálytársai, a szurkolói is eljöttek.

Ez abban merült ki, hogy a gólyabálokon tartott vetélkedőkön tapasztalt visibálás, hajrázás fel-felharsant, de azt nem lehet tudni, hogy ez mennyiben ösztönözte az éppen egy jeles évforduló pontos dátumain fejét törő diákot.

A vetélkedő témái az év fontosabb évfordulóihoz kapcsolódtak, például egész fejezet volt szentelve Liszt Ferencnek, aminek a végén az Eötvös József Szakközépiskola aerobic-táncsoportja egy sajátos Liszt-feldolgozásra mutatott be egy koreográfiát. Kápolnási Zsolt törtlnelemtanár, a vetélkedő szervezője és „motorja" több érdekes filmbejátszást és „beugratós" kérdést is előkészített - utóbbiakból voltak kisebb viták a diákokkal és a közönséggel.

Azonban olyan felvételeket láthattunk, mint a délszláv polgárháború egyik előjátékának tartott futballbotrány, a mostari Öreg Híd felrobbantása, az 1936-os berlini olimpia képei vagy ismert magyar történelmi filmek részletei. A háromtagú csapatok Bajor Andor-karcolatokat is színre vittek.

A villámkérdéses döntőbe a Baczkamadarasi, a Tamási, a Palló és a Márton Áron jutottak, az ötven kérdésből álló sorozat végén a Református Kollégium lett, másodikak a csíkiak, harmadikok a pallósok lettek. Mindannyian értékes könyvjutalomban részesültek, a győztesek jövőben az országos szakaszon vehetnek részt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."