Máris csúsztat a polgármesterjelölt?

Lukács László rendkívüli bejelentésre hívta össze a sajtó képviselőit. A bejelentés nemhogy rendkívüli, de még igaz sem volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Bunta01

Leköszönt Bunta

Péntek délután beiktatják az új polgármestert, Bunta...
Gálfi Árpád és felesége mindenkivel kezett fogott fotó: Szabó Attila, Balogh Réka

Itt az új városvezetés - élő

Pénteken megalakul Székelyudvarhely új tanácsa,...
Jakab Áron Csaba

Folytatódik a boszorkányüldözés az RMDSZ-ben?

Az RMDSZ állítólag sokkot kapott, Jakab Áron Csaba...

Lukacs laszlo
Lukács László, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. április 26., 17:21
0 hozzászólás. 

Meglepetés meglebegtetésével csalta el kampányszékhelyére a sajtó munkatársait Lukács László, független polgármesterjelölt. Székelyudvarhelyen 25 éve nem volt független polgármesterjelölt. A kérdés az, hogy lesz-e? - állt a meghívóban. Noha sejtettük, hogy nem lesz itt semmiféle meglepi, azért bekaptuk a horgot, és kicaplattunk az Orbán Balázs utcába. „Itt fogjuk majd június 5-én este tízkor kibontani a pezsgőt" – vezetett be irodájába Lukács László független polgármesterjelölt. „Mindenképpen annak a tiszteletére, aki nyer" – tette hozzá nevetve a vállalkozó. Azért látogattunk hozzá, mert azt mondta, rendkívüli bejelentést tesz, ami az volt, hogy 25 év után személyében újra lesz egy független jelöltje a polgármesterválasztásnak.

Mivel a rendkívüli bejelentés sántított, Lukácsnak oda kellett biggyesztenie az igazi jelzőt a független elé, hiszen mint tudjuk, Bunta Levente is bejelentette függetlenként való indulását. „Soha nem tartoztam egyik párthoz sem, mikor sajtóban dolgoztam is, arra vagyok büszke, hogy sikerült megtartanom az egyenlő távolságot mindegyik párt képviselőitől" – magyarázta.

Sőt, mivel Molnos Zoltán és Csedő Attila a korábbi években független polgármesterjelölt volt, sőt maga Szász Jenő is így kezdte városvezetői tevékenységét, további magyarázatra szorult a vállalkozó rendkívüli bejelentése: „Igazi független jelölt, aki a vállalkozók köréből indult, és aki menedzser típusú vezetést szeretne. Én a többiekről nem tudom, magamról viszont tudom, hogy én az igazi vagyok. Ez most nem kacsa" – mondta.

Biztos benne

Hétfőn több mint 1200 aláírást adott le. Kijelentette, ezek mind tiszta aláírások, olyan polgároké, akik támogatnák őt. Biztos benne, hogy ezek mellett 2000 aláírást is össze tudott volna szedni, csupán időhiány miatt nem sikerült. Szerinte még korai a közvéleményét kikérni abban, hogy ki is lenne a befutó, hiszen a valós kampányidőszak még hátravan.

„Nem fogok elherdálni pénzeket arra, hogy különböző óriásplakátokat tegyek ki a városba" – mondta, hozzátéve azt is, hogy a választási törvény előírja, semmilyen köztéri plakátot nem lehet kitenni. Megtudtuk tőle, a törvény azt is világossá teszi, hogy egy udvarhelyi polgármesterjelölt 10.500 lejt költhet a kampányára. „Akinek ennyi nincs, az ne is induljon el, én a saját tőkémből fogom ezt odatenni, mint megspórolt pénzt".

Lukács fontosnak tartja az emberekkel való kapcsolattartást, ezért elnézést kér tőlük, hogy nagyon sok rendezvényre meg fogja őket hívni. „Én rendezvényekre fogok járni, valószínű, a többi jelölt is, bár eddig nem tették, én pont azt fogom csinálni, mint eddig" – mondta, ezért fog látszani, hogy ő tiszta és őszinte és nincs senki a háta mögött, akinek meg kellene felelnie. Úgy érzi, hogy a többiek főleg kampányolni fognak, szerinte talán Gálfi Árpád hasonlít hozzá, hiszen ő is vállalkozó.

Kampányprogramjának ismertetése után elmondta, hogy már az egyetem mellett is dolgozott, ő a munkát ismeri. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy többen mondták már neki, hogy ebben a gyenge felhozatalban – kihangsúlyozta, ez nem az ő véleménye – ő a legjobb jelölt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."