Folytatódik a boszorkányüldözés az RMDSZ-ben?

Az RMDSZ állítólag sokkot kapott, Jakab Áron Csaba viszont valószínűleg nem kap mandátumigazolást pénteken.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Bunta01

Leköszönt Bunta

Péntek délután beiktatják az új polgármestert, Bunta...
Gálfi Árpád és felesége mindenkivel kezett fogott fotó: Szabó Attila, Balogh Réka

Itt az új városvezetés - élő

Pénteken megalakul Székelyudvarhely új tanácsa,...
Hajdó Csaba (balra) és Orbán Árpád (jobbra)

Bréking: ki az az Orbán Árpád?

Hát a többségi, MPP-EMNP koalíció alpolgijelöltje. A...

Jakab Áron Csaba
Jakab Áron Csaba
szerkesztoÍRTA: BALOGH RÉKA ADRIENNE
2016. június 23., 17:17
1 hozzászólás. 

Az RMDSZ-es önkormányzati képviselő, frakcióvezető, és az Udvarhelyszéki RMDSZ választmányának tagja közel három hete szólította fel lemondásra Verestóy Attila szenátort, mert szerinte az élvonalból kell valakinek felelősséget vállalni azért, amiért az RMDSZ csúfosan megbukott a helyhatósági választásokon. Ráadásul Jakab szerint a szenátor igencsak gyöngítené az RMDSZ esélyeit az őszi parlamenti választásokon, holott a kisebbségi pártnak ez létkérdés lenne.

− Én megértem, ha ebben a hangulatban adott helyzetben kompromisszumot kötünk és összeborulunk, mondjuk az MPP-vel, de ha azzal együtt a sebet nem pucoljuk ki, az továbbra is fájni fog – asszociál.

Jakab szerint megszólalása óta az RMDSZ részéről elkezdődött egy ellehetetlenítési, rágalmazási hadjárat: „– Amikor látták, hogy komolyan gondolom, és nem tudom képviselni azt az álláspontot, hogy ezt elkendőzzük, megpróbáltak engem lekenyerezni. A rágalmazások kapcsán pedig feljelentést tettem az ügyészségen, mert határozottan elhatárolódom attól a vádtól, hogy én szivárogtattam volna ki azt a bizonyos hangfelvételt".

Jakab állítása szerint a rágalmazások jogi útra való terelésétől sokkot kaptak a szervezetben, sőt fenyegetéseket is kapott az önkormányzat képviselő.

Csak sejti, ki szivárogtatott

Arra a kérdésre, tudja-e ki szivárogtatott valójában, Jakab elmondta, bizonyítékai nincsenek, vannak sejtései, de felelőtlenség lenne a részéről erről beszélni. Egy másik kérdésre a frakcióvezető úgy nyilatkozott, továbbra sem mond le az RMDSZ tagságáról, és még mindig várja a felelősségvállalásnak azokat a színeit, amik egyértelművé teszik számára, hogy valamiféle változás elindult a szervezeten belül.

Jakab meglátása szerint a szervezet időközben átalakult sunnyogók és az olyanok gyűjtőhelyévé, akik nem felelősséget szeretnének vállalni, hanem karriert szeretnének befutni, vagyis dróton rángatható ambicionista érdeklődők csapatává. Azt azért a frakcióvezető hozzátette, az RMDSZ egyébként az az országosan elismert szervezet, amelyiknek még mindig van ereje, hogy tenni tudjon a közösségért.

Az önkormányzati képviselő szerint megvan a díja a megszólalásának, mert már szóbeli értesítést kapott arról, hogy a holnapi beiktatáson a Hargita Megyei Egyeztető Tanács nem fogja igazolni a képviselőtestületbeli mandátumát. Szerinte viszont ez nem lehet ok arra, hogy az ember meghunyászkodjon, és különböző kisebb előnyökért feladja és elárulja azt az erőt, amiben hisz.

A mostani sajtótájékoztatójának elmondása szerint az volt a célja, hogy megmutassa, az RMDSZ-en belül a jelenlegi konjuktúrában mi lehet a sorsa annak, akinek elvei vannak, és nem sunnyog.

FRISSÍTÉS: Bíró Barna Botond, az Udvarhelyszéki RMDSZ ügyvezető elnöke azt mondta, Jakab Áron Csaba véleményét miután a múltkor megígérte, felfüggeszti RMDSZ tagságát, magánember véleményeként kezelik. Nem tartják már RMDSZ-esnek, miután viselkedésével, hozzáállásával szembement a szervezettel. A szövetség belső szabályzata megengedi azt, hogy amennyiben egy, a listán szereplő önkormányzati képviselőjelölt nem megfelelően áll a szervezethez, megvonja tőle a bizalmát - tájákoztatott Biró. Az RMDSZ belső fórumai úgy döntöttek, hogy Jakab Áron Csaba mandátumát most nem igazolják.

Arra a kérdésünkre, hogy ki lesz Jakab helyett önkormányzati képviselő, azt válaszolta: Majd holnap megtudjátok!



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Kimre65
2016-06-23 19:20:44
Hat lehet h az rmdsz azert adta a varost az mpp nek, mert meg oket is jobbnak tartjak mint az ijen Bunta-Jakab-Farkas tengelyt :))) Hajra magyarok !!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."