Jakab Áron Csaba: Verestóy mondjon le!

Valakinek vállalnia kell a felelősséget az udvarhelyi RMDSZ meggyengüléséért – állítja a párt frakcióvezetője, helyi alelnöke.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Bunta01

Leköszönt Bunta

Péntek délután beiktatják az új polgármestert, Bunta...
Gálfi Árpád és felesége mindenkivel kezett fogott fotó: Szabó Attila, Balogh Réka

Itt az új városvezetés - élő

Pénteken megalakul Székelyudvarhely új tanácsa,...
Jakab Áron Csaba

Folytatódik a boszorkányüldözés az RMDSZ-ben?

Az RMDSZ állítólag sokkot kapott, Jakab Áron Csaba...

Verestóy mondjon le! fotó: Pál Edit Éva
Verestóy mondjon le! fotó: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. június 06., 21:13
3 hozzászólás. 

Verestóy Attila szenátor vállalja a felelősséget, mondjon le udvarhelyszéki elnöki tisztségéről, és ne induljon újabb mandátumért – kéri Jakab Áron Csaba, RMDSZ-es önkormányzati képviselő, frakcióvezető, az Udvarhelyszéki RMDSZ választmányának tagja.

Jakab szerint nem bűnbakot kell keresni a vasárnapi választások elbaltázásáért, vagyis azért, hogy az RMDSZ polgármesterelöltje csak harmadik helyen futott be, valamint a tanácsban sem nyertek többséget a szövetség jelöltjei, nem másod- és harmadik vonalbeli embereken kell elverni a port, hanem a döntéshozóknak kell felelősséget vállalniuk.

A kizáró jellegű, személyre szabott előválasztás, a kampány, mely Verestóy Attila elfogadó és aktív részvételével zajlott egy olyan kampánycsapattal, amely nem ismerte az önkormányzati képviselők munkáját, és megalázta, manipulálta őket, valamint folyamatos bűnbakkereséssel foglalkozott, eredményezte, hogy az RMDSZ kisebbségbe került a székelyudvarhelyi önkormányzatban – állítja Jakab.

Az önkormányzati képviselő azt gondolja, − mondta −, hogy az RMDSZ az a szervezet, amely biztosítani tudja a fejlődés lehetőségét, ezért nagyon fontos, hogy az őszi választásokon, mely az igazi tétet jelenti, bekerüljön a parlamentbe, ennek viszont Verestóy Attila részvétele csökkentené az esélyeit.

Jakab Áron Csaba ezért felszólítja a szenátort, hogy mondjon le udvarhelyszéki elnöki tisztségéről, ahogy tette akkor is, amikor néhány éve volt egy sikertelen beavatkozása a közösség döntésének megkerülésével. Azt állítja, tisztában van vele, hogy a tanácsossága a tét, de ha nem teljesülnek a fentiek, és hárítják, elsinkófálják a felelősséget, akkor nem csak a mandátumát, hanem az RMDSZ tagsági könyvét is visszaadja.

Megkérdeztük, el tudná-e képzelni, hogy más párt színeiben tevékenykedjen, és azt válaszolta, hogy az RMDSZ-t tartja az egyetlen olyan pártnak, amely képviselni tudja az erdélyi magyarságot. Verestóy Attila közel egy éve nyilatkozta, hogy 2016-ban utoljára vállalná a szenátori tisztséget, és hogy elégedetlen Bunta Levente polgármester munkájával.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
2 T
2016-06-07 07:39:17
Elöljáróban csak annyit, hogy nem védem verestoyt, de, hogy nem került az udmr többségbe a tanácsba (hála a fennvalonak) az csakis a ti hibatok tanacsosok. Addig amig futtyentesre döntöttök sajátos érdekeitekert, és nem a városért addig ez az eredmény. Szárad már az a tulipán, lásd Vlahitan az eredményeket. És remélhetőleg majd az őszi választásokon folytatodik a tendencia.
Majd elfelejtettem, amugy tényleg elmondhatna verestoy.
avatar
jozsef35
2016-06-07 09:20:51
Ugyanakkor ott volt még, Verestóy melett, a chamtrail a gyíkember meg egy maroknyi szabadkőműves, akik nemcsak manipulálták kis csapatot de csúnyán is néztek.
avatar
jozsef35
2016-06-07 09:27:59
A felhalmozódott indulatok miatt pontatlanság csúszott előbbi üzenetembe, helyesen chemtrail olvasandó

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."