Országos » Gazdaság

Új mezőgazdasági támogatási formákat fogadott el a kormány

Több területet is magukba foglalnak az újfajta támogatások, ezek értéke egyes esetekben szász százalék is lehet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 26., 10:06
0 hozzászólás. 

A biogazdálkodást, a földrajzilag hátrányos helyzetű régiókat, a sertés, illetve szárnyas farmjaikon az életminőség javításán dolgozni kívánó gazdákat, valamint a mezőgazdasági biztosítási járulék megkötését hívottak felkarolni azok az új mezőgazdasági támogatási formák, amelyeket szerdán fogadott el a kormány.

„Ha egy gazda saját farmján, az állatok életminőségének javítása érdekében meghozott intézkedéseinek – például nagyobb életteret, esetleg állati eredetű, fehérjementes takarmányt szeretne biztosítani sertés, és szárnyas állományának – következtében jövedelem kieséssel fog számolni, az állam fedezni fogja erre a célra szánt kiadásait" – magyarázta Tánczos Barna, a mezőgazdasági minisztérium államtitkára. Hozzátette, ezen kormányrendelet elsődleges célja a termelőket arra ösztönözni, hogy a standard kritériumrendszerek követelményeinél jobb körülmények megteremtésére törekedjenek.

A kormány emellett külön, hetven és száz százalék közötti támogatási rendszert fogadott el a mezőgazdasági biztosítási járulékot megkötők számára, a járulék támogatására, ahogyan a hátrányos helyzetű települések megsegítésére is új rendszert dolgozott ki. „Ezen kategóriába tartozó településeken működő farmok esetében, a kormány egy tejtámogatási rendszert dolgozott ki, amely állatonként száz eurós támogatást biztosít a gazdáknak" – fogalmazott Tánczos. Elmondta, a rendelet értelmében támogatásban, a kettőtől tizenöt szarvasmarháig terjedő, vagy az ennél is nagyobb állománnyal rendelkező gazdák részesülnek.

A kormány a már fennlévő, működő biogazdálkodásokról, illetve az ökológiai farmokra áttérni kívánó gazdákról sem feledkezett meg, akiknek ezúttal évi 3800 eurós támogatási formát dolgoztak ki, amennyiben száz hektárnál nagyobb földterületen dolgoznak, illetve 2000 lej, ha több mint húsz fejőstehén van birtokukon.

További támogatások igényelhetőek a szintén biogazdálkodásokban tenyésztett juh, kecske, illetve szárnyas farmok tulajdonosai által is.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."