Itthon » Civilek

Töltsd biciklin a jövő hetet!

Biciklis felvonulás, fotókiállítás, autómentes nap, utcalezárás – az Európai Mobilitás Hetébe Székelyudvarhely is bekapcsolódik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...


szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. szeptember 14., 11:06
0 hozzászólás. 

Európaszerte a Mobilitás Hetét tartják a következő napokban, Székelyudvarhely Romániából a harmincnyolcadik településként kapcsolódik be a rendezvénysorozatba. A polgármesteri hivatal, az Udvarhely Info Egyesület és a Bringázz, Udvarhely! Mozgalom többnapos rendezvénysorozatot szervez. A cél felhívni a figyelmet a mozgás fontosságára, az egészséges életmódra, illetve a kerékpározás népszerűsítése.

Kedden reggel 9 órára a város polgármestere, alpolgármestere és a hivatal munkatársai közül néhányan kerékpárral mennek dolgozni, másnap minden városlakó egész nap ingyenesen veheti igénybe a városi tömegközlekedést, amennyiben gépjárművezetői jogosítvánnyal rendelkezik. A cél az, hogy legalább egy napra tehermentesítsék a város gépjármű-forgalmát – a jogosítványt tehát buszjegyként lehet használni a Bálint Trans helyi járatain.

Csütörtökön délután fél négyre a Dávid Ferenc térre várják a város bringásait – a „kritikus tömeg" 16 órai kezdettel végigbiciklizik a városon (az útvonal: Céhek utcája, Bethlenfalvi út, Fások utcája, Nicolae Bălcescu utca, Tamási Áron utca, Városháza tér, Márton Áron tér). A biciklisek felvonulásán fotógyűjtemény készül, ennek „végeredményét" a Mokka Kávéház falán lehet majd megnézni.

Szombaton délelőtt lezárják a Kossuth utcát, a tervek szerint itt szintén biciklis rendezvényeket tartanak.

Mozgalmas hét következik, kerékpárra fel!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."