Itthon » Civilek

Együtt lesz szép ez a karácsony

Első alkalommal szerveznek városunkban olyan karácsonyozást, ahol a fogyatékos és az egészséges gyermekek együtt ünnepelhetnek, játszhatnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Megbeszélés a Rákóczi Centerben
Az eseménynek a Rákóczi Center ad otthont december 20-án
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. december 13., 17:29
0 hozzászólás. 

Karácsony Együtt – ezt a nevet kapta a Hargita megyei fogyatékos és egészséges gyermekeket közös ünneplésre, ismerkedésre és közös játékra is hívó, premier értékű rendezvény, amelyet december 20-án szerveznek meg Székelyudvarhelyen.

A résztvevőknek nem mindennapi élményt ígérő karácsonyozás ötletgazdája két, közismert székelyudvarhelyi üzletember: Boros Csaba a Merkúr és Szuper üzletek tulajdonosa és László Endre, a Rákóczi Center tulajdonosa, aki a helyszínt ajánlotta fel a rendezvénynek. A december 20-án, csütörtökön délelőtt 10 órától kezdődő közös karácsonyozás megszervezését felkarolta az Orbán Alapítvány, a Pro Down Alapítvány, a Wolter Alapítvány és a Szent Ferenc Egyesület is.

A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete szintén társult, a karácsonyozásra tíz alapítványtól várnak résztvevőket. A szervezők körülbelül 250 résztvevőre számítanak, beleértve az alapítványoktól érkező sérült gyermekek kísérőit is. Fikó Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének elnöke szerint a karácsony együtt azért is értékes rendezvény, mert egyfajta hídépítő szerepet is betölt a fogyatékos és az egészséges gyermekek világa között.

A karácsonyozáson lesz fenyőfa és sok-sok játékos foglalkozás is. A gyermekek együtt készíthetnek ékszereket, kipróbálhatják a korongozást, a Babzsák játékokat, az egészséges gyermekek pedig egy akadálypályán ismerkedhetnek meg azzal, hogy milyen érzés kerekesszékben „járni".



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."