Itthon » Civilek

Vass Orsolya nem akar rózsaszín ifiházat

Új elnökkel és vezetőtanácsi tagokkal vág neki az újévnek az Udvarhelyi Fiatal Fórum – a tervek alakulnak, a szokásos eredmények megmaradnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Vass Orsolya, az UFF elnöke
Vass Orsolya, az UFF újonnan megválasztott elnöke
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. január 07., 19:52
0 hozzászólás. 

A 2012-es év utolsó megmozdulásaként december 27-én megtartotta szokásos közgyűlését és karácsonyi buliját Székelyudvarhely legrégebbi ifjúsági szervezete, az Udvarhelyi Fiatal Fórum.

Jakab Attila, aki kilenc éven át látta el a szervezet elnöki teendőit, idéntől már nem indult újabb tisztségért, helyét mostantól Vass Orsolya, az UFF korábbi alelnöke tölti be. Ő egyébként az egyetlen induló volt a decemberi közgyűlésen, ahol ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyöntetűen választották meg.

Egyetlen lehetőség a sikeres folyatás

A leköszönő elnök az utóbbi évek munkáját összegezve kitért arra, hogy sikerült fejleszteni és bővíteni a szervezet infrastruktúráját, kiemelve, hogy az UFF most már több épülettel is gazdálkodhat rendezvényszervezési szempontból.

Az infrastrukturális fejlesztések és fejlesztési lehetőségek mellett Jakab megemlítette, hogy a Europe Direct program folytatása érdekében pályáztak és nyertek, így újabb öt éven át biztosított a működés, de nemrégiben a Youth In Action EU-s program keretén belül is kilencezer eurót pályáztak meg sikeresen.

Jakab Attila, az UFF leköszönő elnöke

Mindezekhez hozzávéve az új elnökbe vetett töretlen bizalmat, Jakab Attila szerint az Udvarhelyi Fiatal Fórum előtt csakis a sikeres folytatás állhat. Távozásával kapcsolatosan megjegyezte, minden évben és minden újraválasztásakor talált valami kihívást, ami továbblendítette, és kilenc év elnökség után úgy gondolja, másoknak is meg kell adni az esélyt erre.

Vass Orsolya újdonsült elnök arról számolt be, hogy már több éve tevékenykedik a szervezetnél, amelynek 2004 szeptembere óta tagja is. A vállalt feladattól nem tart, tervei között szerepel az eddigi sikeres programok továbbvitele és újak indítása. Első lépésként UFF-os falinaptárakat juttatnak el a város középiskoláiba, majd következik a Közéleti Vándortábor második kiadása.

Első női elnökként Vass nem tervez különösebb nőiesítést, így rózsaszín irodára és ifiházra sem kell számítani, a szakmai programokon minden bizonnyal nem fog érződni, hogy a szervezetet egy nő vezeti.

Nemcsak az elnök változott

Bár az UFF elnökét kétévente választják, a vezetőtanács minden évben megújul, így volt ez most is. Az elnökkel kiegészülő nyolctagú vezetőtanácsban régi és új tagok egyaránt helyet kaptak, a középiskolásokat továbbra is négy személy képviseli.

Sajtótájékoztató az Udvarhelyi Fiatal Fórum székhelyén

A december 27-i döntés értelmében Bolyai Csaba Zoltán a kulturális programokért felel, Csáki Gergő és Magyari Szabolcs szakterülete a sportrendezvények, Mircse Zsuzsa a gyerekprogramokkal foglalkozik majd, míg a liciseket Mózes Tamás, Gedő Zsolt, Bálint Ágnes és Bálint Előd képviselik, akik a diákprogramok szervezésével foglalkoznak.

A vezetőtanács mellett működő ellenőrző bizottság tagjai Jakab Attila exelnök, Fancsali Barna, a Magyar Ifjúsági Tanács egyik alelnöke és Péter Tünde.

A Vass Orsolya elnökké avanzsálása után üresen maradt alelnöki pozíció egyelőre betöltetlen marad, hiszen az UFF alapszabályzata szerint alelnököt az első vezetőségi gyűlésen választ tagjai közül a vezetőtanács, így ez még néhány napot várat magára.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."