Itthon » Civilek

Vedd elő a kerékpárt és gyere!

A tavalyihoz hasonlóan idén is rendezvénysorozat lesz Székelyudvarhelyen a Mobilitás hete és az Autómentes Világnap alkalmából. Pattanj bringára!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

critical-mass02
Tavaly százötvenen tekertek az esőben
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. szeptember 18., 14:10
0 hozzászólás. 

Csütörtökön, szeptember 19-én flashmob-bal kezdődik a rendezvénysorozat, 16 órakor a Kossuth utca és a Városháza tér kereszteződésénél bicikliket emelnek magasba.

Az első tömegrendezvény a péntek délutáni Critical Mass: 17 órára a Dávid Ferenc térre várják a város kerékpárosait, akik rendőri felvezetéssel átkerekeznek a város főbb utcáin. A tavalyihoz képest most változott az útvonal: a parkból a Betlen Gábor utcára kanyarodnak a kerékpárosok, a Villanytelep és a Petőfi utcák érintésével az Orbán Balázs utcára hajtanak.

A Septimia bejáratát elhagyva a Tamási Áron utcán jönnek be a körforgalomig, ahol a Sziget és az 1918 December 1 utcán végigkerekeznek, majd a Kossuthon jönnek a központba. A végállomás a Patkó lesz, ahol minden kerékpárosról emlékfotót készít Csedő Attila fényképész.

Pénteken egész nap ingyenes lesz a közszállítás a város területén azok számára, akik gépjárművezetői jogosítványt mutatnak fel.

A szombat a sporté lesz, tíztől a FeelGood és a Fuss, Udvarhely! szervez közös szaladást a Patkóból, a részleteket az egyesületek Facebook-oldalán lehet megtudni. Vasárnapra lezárják a Márton Áron teret, ahol 10 órától nemzetközi bicikliversenyt és zumba-bemutatót, míg 11 órától extrém biciklis bemutatót tartanak.

A rendezvénysorozat szervezői a Bringázz, Udvarhely! Mozgalom, az Udvarhelyi Info Egyesület és a Polgármesteri Hivatal, a partnerek a Kerobike, az UIET, az Udvarhelyi Híradó, az uh.ro és a Bálint Trans.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."