Itthon » Civilek

Ismerkedjen értelmi sérült gyerekekkel

Szükség van a munkájukra, ezt szeretnék bebizonyítani a Szent Ferenc Egyesület óvodájának megálmodói és működtetői.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Egyéni foglalkozás az oviban fotó: Csedő Attila/archív
Egyéni foglalkozás az oviban fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. szeptember 19., 15:39
0 hozzászólás. 

Nyílt napokat tartanak jövő héten a Szent Ferenc Egyesület értelmi fogyatékos gyerekek fejlesztésére specializálódott óvodájában. Kedden, szerdán és csütörtökön várják főleg a pedagógusokat, pszichológusokat, gyógypedagógusokat, a városvezetőket, valamint azokat a vállalkozókat, akik támogatják az immár négy éve működő intézményt.

– Szeretnénk, ha a város megismerné a tevékenységünket, hogy valóban hatékony munkát végzünk, amit mérésekkel bizonyítani is tudunk. Ugyanakkor minél több embert ráébresztenénk arra, hogy az értelmi sérült gyerekekkel igenis érdemes foglalkozni, egészen kis kortól kezdve hatalmas fejlődést lehet elérni náluk – mondták az óvoda alapítói és működtetői, Nagy Sándor Lajos és Nagy Katalin csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

Eltelt négy év, a gyerekek lassan kinőtték a Pethő József vállalkozó által rendelkezésükre bocsátott háromszobás tömbházlakást, és új óvoda építésébe fogtak a Csereháton.

Kívülről nem látszik

– Megért az idő arra, hogy a város is a sajátjának érezze az intézményt, a városvezetés részéről azonban értetlenségbe ütközünk. Nem világos számukra, hogy miért van szükség a többi, hasonló tevékenységet folytató intézmény mellett a mi óvodánkra is. Megértjük, hogy kívülről nem látszik, mit dolgozunk, és mit értünk el, ezért szeretnénk meghívni mindenkit, hogy jöjjön el, és ismerkedjen meg a gyerekeinkkel, velünk, a tevékenységeinkkel – mondta a Nagy házaspár, akik maguk is egy autisztikus tünetegyüttessel diagnosztizált kisfiút nevelnek.

Mivel kicsi a tér, egyelőre osztályközösségeket, óvodai csoportokat nem tudnak fogadni, de szívesen együttműködnének egészséges gyerekekkel foglalkozó tanintézményekkel, hogy a kicsik már egészen korán ismerjék meg és fogadják el a másságot.

Az óvoda az említett napokon 10 és 12 óra között látogatható a II. Rákóczi Ferenc utca 1/1 szám alatt, a Pethő vendéglő fölötti tömbházban. Előzetes bejelentkezés szükséges, hogy tudják a gyerekeket felkészíteni a vendégek fogadására, ezt a 0740022407-es telefonszámon lehet megtenni.

Az óvodáról készült riportunkat, valamint a Nagy házaspárral való háromrészes beszélgetéssorozatunkat a következő linkeken olvashatja:

>> Ovi a tömbházban

>>Autista a családban: félóra alvás, 23 és fél pörgés

>> Autista a családban: a csodababa hitetleneket térít

>> Autista a családban: kérsz egy gumimacit?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."