Itthon » Civilek

Ha jó a kedded, küldjél képeket

Az SZKA révén Székelyudvarhely is csatlakozik a Jótékony Kedd nevű globális mozgalomhoz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Csáki Rozália, az SZKA ügyvezető igazgatója fotó: Csedő Attila
Csáki Rozália, az SZKA ügyvezető igazgatója fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2014. november 07., 16:07
0 hozzászólás. 

A jótékonyság megünneplése a célja a Jótékony kedd nevű mozgalomnak, amelynek csúcspontja december 2-án lesz. A mozgalom lényege, hogy magánszemélyek, családok, civil szervezetek, iskolák és városok közös erőfeszítéssel megmutassák, megváltoztassák a jótékonyságról való gondolkodásmódunkat.

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány e mozgalom keretében november 6. és december 2. között több akciót szervez.

Pályázz, fizess közösségi kártyával, nyerj!

November 17-ig fotó és kisfilmpályázaton lehet részt venni. Az alkotásoknak tematikájukban, megjelenítésükben arra a kérdésre kell választ adniuk, hogy Te hogyan és miért teszel jót? A leghatásosabb alkotásokat bekapcsolják a JótékonyKEDD népszerűsítő kampányába.

Ezen kívül díjazzák azokat a személyeket, akik a leggyakrabban használják a közösségi kártyájukat november 6-1. között. Az első hat személy számíthat jutalomra.

Az Elan Trió és a Réka Patika is bekapcsolódik az akcióba, ők megduplázzák a december 2-án a közösségi kártya használatból gyűlt közösségi alapot. Ezzel az összeggel az SZKA ifjúsági programját, a YouthBank programot támogatják, azzal a kéréssel, hogy a fiatalok olyan projektet valósítsanak meg, amivel tartósan tesznek jót, vagy amivel másokat is motiválni tudnak a jótéteményre.

Középsulisok, munkára!

A tavalyi vásárhoz hasonlóan idén is megszervezik a Tégy 3 emberrel jót! elnevezésű akciót, melynek során használaton kívüli játékokat, ruhaneműt gyűjtenek, és azt értékesítik. Az így nyert összeget az OTP Bank megduplázza, hogy abból a YouthBank-os fiatalok középiskolás kezdeményezéseket támogassanak.

Bárki – magánszemély, család, iskola, civil szervezet, vállalkozás – csatlakozhat a mozgalomhoz, aki fontosnak tartja, hogy valamilyen gesztussal, cselekedettel ki akarja fejezni, meg akarja ünnepelni a jótékonyságot, hisz ahogy Böjte atya mondja: „Jót tenni jó!" – olvasható az SZKA által küldött közleményben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."