Itthon » Civilek

Megnyílt a KézMűvész Kávézó

Hétfő estétől karácsony hetéig vásárolhatsz az erdélyi kézművesek által készített termékekből. Kávéra ne számíts.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Felbukkant egy bolt
Felbukkant egy bolt
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. november 18., 16:36
0 hozzászólás. 

Hetek óta tart a sürgés-forgás az egykori Kossuth Lajos utcai játékbolt, majd múzeumkávézó helyén. Fúrtak-faragtak, festettek a kis helyiségben, hogy hétfő délutánra hangulatos üzletté alakítsák át azt.

Simó Orsolya, a KézMűvész vándorvásárok szervezője és az ideiglenes bolt megálmodója a megnyitón elmondta, hogy több mint 30 erdélyi kézműves termékeit lehet megvásárolni a hétköznaponként 9-18 óra között nyitva tartó üzletben. A pop-up store, vagyis felbukkanó üzlet külföldön már nagy népszerűségnek örvend, a lényege, hogy a vásárokhoz képest formálisabb körülmények között kaphatók a kézművesek termékei.

kezmuvesz1

A vásár zsúfoltságához képest itt több idő van nézelődni, próbálgatni, és workshopokon részt venni. Az első műhelymunka szerdán 17 órától lesz, amikor Szász Judit bőrművestől tanulhatnak az érdeklődők.

A kis bolthelyiséget a Haáz Rezső Múzeum bocsátotta a szervezők rendelkezésére. A múzeum feladata az értékőrzés, de nem állhat meg a tárgyak kiállításánál, ott kell lennie az intézménynek a város életében is. Az itt megtekinthető és -vásárolható munkák létrehozói nem mellesleg szinte képzőművészeti szinten alkotnak – hangoztatta Miklós Zoltán múzeumigazgató.

A múzeum részéről örömét fejezte ki, hogy segíthetnek egy olyan kezdeményezésben, amely a kiállítás jelleg mellett felkarolja a kézműveseket, a kézművesség iránt érdeklődők találkozóhelyévé válhat – tette hozzá Miklós.

kezmuvesz5

A boltban vásárlók nemcsak egy szép tárggyal lehetnek gazdagabbak, az akció végén kisorsolnak a KézMűvész vásárok és a bolt vevői között egy, a Transilvanicum utazási iroda által felajánlott Thália túrát, mely egy hosszú hétvégés, színházlátogatásos utazást jelent.

Antal Csaba, színész a kézművesek részéről szólalt fel, kiemelve, hogy mára a szépség mint érték eltűnt a fogyasztói társadalomból, a kézművesek pedig visszhozzák, az egyediség és a szépség iránti természetes vágyat elégítik ki munkáikkal.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."