Itthon » Civilek

Udvarhelyiek tiltakoznak a stoppolás betiltása ellen

Jóízű beszélgetésektől, kalandoktól fosztanák meg az embereket, ha nem engednék a stoppolást. És az esélytől, hogy valami jót tegyenek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

bolyaics3
Bolyai Csaba kötetét kapják a magyar parlamenti képviselők
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. december 02., 15:07
0 hozzászólás. 

Jogunk van a szabad mozgáshoz, mégis korlátozni akarják – vallja a két fiatalember. Egyikük, a rádiósként is ismert Ambrus István a stoppoljonline.ro oldal kitalálója szerint az alkotmány alapvető emberi jogokat tárgyaló 25. cikkelye alapján mindenkinek joga van a szabad mozgáshoz, így a törvénytervezet alkotmányellenesnek mondható. Ambrus szerint ez a törvénytervezet tulajdonképpen a társadalmi szolidaritást büntetné.

Az autóstoppolást tiltó törvénytervezetet már elfogadta a szenátus, de még megakadályozható az érvénybe lépése, hiszen a képviselőháznak is el kell fogadnia.

Civil kezedeményezésként a képviselőház magyar anyanyelvű tagjainak elküldik Bolyai Csaba történész néhány hónapja megjelent, Galaktikus útikalauz stopposoknak – a Balkánhoz című kötetét. Azt szeretnék elérni, hogy a magyar képviselők akadályozzák meg a stoppolás betiltását. A kötetről portálunk is közölt recenziót – ezt itt lehet elolvasni – Csaba könyvbemutatót tartott Székelyudvarhelyen és Kolozsváron is.

bolyaics4

Habár a szenátuson már átment a törvénytervezet, a dedikált példányok közül az elsőt Tánczos Barna szenátornak címezte Bolyai Csaba, akit februárban maga a szenátor vett fel az autójába. Csaba akkor is stoppolt, jól elbeszélgettek az út alatt. Ha a törvény mégis érvénybe lép, további módozatok vannak arra, hogy azt megakadályozzák, pl. az ombudsmanhoz is lehet fordulni.

Olyan élményektől fosztanák meg az embereket, az alapvető jogaik korlátozása mellett, amelyeket maga is átélt: jóízű beszélgetések, kalandok sorától. Nem beszélve a költséghatékony utazásról.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."