Itthon » Civilek

Bringázó városról beszélgetnek az építészek

Ismét kávéházi beszélgetésre hívnak az építészek, csütörtökön a biciklizésről lesz szó.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

szebenbicikli
Vannak jó példák másutt
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. február 02., 12:19
0 hozzászólás. 

Napjaink épített környezetének élhetőbbé tétele településeinken a személyes és közösségi megmaradás záloga. Az élhető épített környezet egészséges, rendezett, tiszta/kevésbé szennyezett, barátságos, befogadó, amely önmagával és a természettel harmóniában van. Ismerős tartozékai: a gyalogos terek, parkok és közterek, a biciklis utak, játszóterek - a közösségi lét, közlekedés megszokott helyszínei.

A bringázó város ennek a környezetnek, keretnek egy lehetséges változata. A bicikli nem csak egyszerűen egy közlekedési eszköz, hanem egy életforma, amely az élhető környezetnek megteremtésében, működésében, fenntartásában segíthet. A bringázó város párbeszédben tervezhető: településfejlesztési stratégiákban, a táj-város-köztér építészeti, általános és helyi rendezési tervekben.

Erre példa Nagyszeben, Szászrégen, és más erdélyi városok is, a Maros mentén kialakított turisztikai gyalogos és kerékpár utak, a szászrégeni Malom-árok egy partszakaszának tájépítészeti rendezése, a nagyszebeni integrált városfejlesztési stratégia tanulságos történetek, esettanulmányok.

A február 5-én, csütörtökön 18 órától a "Kit érdekel az építészet?" sorozat keretében a G. Caféban lesz a beszélgetés Klaus Bithler erdélyi szász építésszel, amit az Országos Építész Kamara Brassó-Kovászna-Hargita megyei kirendeltsége támogat, illetve Csíki Barna, Márton Ildikó, Ványolós Endre, Várday Kinga és Várday Zsolt szerveznek.

uh.ro/közlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."