Itthon » Civilek

Egy sátor, ami alá mind beállhatunk

Huszonöt éve tevékenykedik a Caritas Udvarhelyen és környékén, és továbbra is szeretne a közösség szolgálatában dolgozni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Gyulafehérvári Caritas
Akkor is lehessünk jólelkűek, ha épp esik az eső
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. június 30., 09:00
0 hozzászólás. 

A Gyulafehérvári Caritas küldetése a szeretetszolgálat, a karitatív lelkület terjesztése és a szociális egyenjogúság elősegítése. Ezt sokszínű és több célcsoportot érintő egyéni, valamint csoportos szolgáltatások és rendezvények segítségével próbálja megvalósítani, ilyen a Családnapok, a figyelemfelkeltő akcióik, gyerekprogramjaik vagy a Caritas Város elnevezésű rendezvénye.

Sátor egymillió csillagnak

Bokor-Péter Szabolcs programkoordinátor szerint ahhoz, hogy mindez jól működjön, nemcsak pénzre, hanem elsősorban egy célra, küldetésre van szükség, hozzá pedig céltudatos, kitartó és lelkes szakemberekre.

Több programjukra is büszkék, évente rendezik meg az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót, ahol a székelyudvarhelyi és környékbeli lakosok kifejezhették és ki is fejezték együttérzésüket a társadalom peremére szorultak iránt.

Az eső ellenére is sikeres volt az akció, bár sokat segített volna, ha van egy sátor, ami alá beállhattak volna – éppen ezért hasznos eszköz lenne egy rendezvénysátor, mert kevésbé lennének kitéve az időjárás viszontagságainak.

Egy kapcsolat, ami oda-vissza működik

A Gyulafehérvári Caritas 25 éve van jelen Udvarhelyszéken – mondja Bokor-Péter Szabolcs. Szükséghelyzetekben megtapasztalhattuk az udvarhelyi lakosok támogatását, különböző karitatív akcióink során. Szervezetünk ezt a szeretetet visszafordítja és olyan családoknak és személyeknek, közösségeknek próbál segíteni, akik valamilyen problémákkal küszködnek. Úgy gondolom, hogy ez egy oda-vissza működő kapcsolat, melyre számíthatnak ezután is az Udvarhelyen és környékén élő lakosok.

Ha az Ön dönt! Kampányban mást kellene támogatniuk, akkor a Pro Down Alapítvány lenne az, mert célkitűzései és tevékenységei is hasonlóak az övékhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."