Itthon » Civilek

Te hová tennél biciklitartót?

A szó szoros értelmében hiánypótló kezdeményezéssel rukkolt elő a Szekler Teker. Te is javasolhatsz bringatámasz-helyet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

groningencentraal2
A hollandiai Groningen pályaudvarának biciklitartói. Udvarhelyen a töredéke is elég lenne.
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. július 22., 11:07
1 hozzászólás. 

Feltűnt, hogy hányan járnak meccsre vagy színházba kerékpárral és sem a sportcsarnok, sem pedig a művelődési ház épülete előtt nincsen, ahová megkötni a biciklit? Nem zavar, hogy a Kossuth utcán végigkarikázva egy üzlet előtt sem tudod nyugodt szívvel otthagyni a kerékpárodat? Téged is idegesít, hogy a könyvtár - G. - Mokka háromszögben sincsen bicajtartó? Bosszant, hogy lemész a piacra bevásárolni és nincs hol hagynod a bringádat?

A Szekler Teker és néhány székelyudvarhelyi bringás ezt unta meg, illetve ezen az állapoton szeretne változtatni a néhány napja elkezdett Facebook-os kampányával. A Szekler Tekernek az az elképzelése, hogy az aktívan is bicikliző udvarhelyiek megkérdezése alapján feltérképezze az kerékpárosok igényét. A tervek szerint a kivitelezéshez támogatókat is szereznének és segítségükkel a legfontosabb pontokon megépítenék a bringatámaszokat.

„Tudjuk, hogy az infrastruktúra fejlettsége, a biciklis közlekedés kultúrája, egymással összefügnek és egymást feltételezik. Egyik megléte a másik nélkül nem lehetséges, és mindkettő egyformán feltétele egy élhető városi közlekedésnek" - áll a Szekler Teker Facebook-oldalán, ahol meg lehet tenni a javaslatokat. A csapat egy adománygyüjtő piknikezést is tervez augusztus utolsó előtti hétvégéjére.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
makro polo
2015-07-22 14:17:38
Isten őrizz a sok kretén biciklitartótól. Egyidős a biciklivel a biciklikitámasztó. Az aktívan biciklizők inaktív biciklijét aktívan támasztja ki, ha arra van szükség. Hagyjuk a fölösleges parát.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."