Itthon » Civilek

Ősszel ismét nekifutnak az önkéntesek!

Az SZKA negyedik alkalommal szervezi meg őszi adománygyűjtő akcióját, a Fuss NEKI!-t.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

FussNEKIstart
Fotó: szka.org
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. augusztus 18., 10:37
0 hozzászólás. 

A megmozdulás célja, akárcsak az előző években, forrást teremteni az udvarhelyszéki egyesületeknek, illetve alapítványoknak, hogy könnyebben megvalósíthassák célkitűzéseiket. Az akció lényege, hogy önkéntesek futnak jó ügyekért, ezzel szerezve támogatást azoknak a civil szervezetnek, amelyek jelentkeztek a programra.

A közösségi futást október 18-án tartják, ezt azonban több lépés is megelőzi: augusztus 17. és szeptember 7. között várják azoknak a civil szervezeteknek a jelentkezését, amelyek a programban szerzett támogatás révén valósítanák meg közösségi céljukat.

A civil szervezetek, illetve kezdeményezési csoportok szeptember 7-ig jelentkezhetnek projektjeikkel, a jelentkezés feltétele pedig az, hogy kitöltik és beadják az SZKA irodájába azt a jelentkezési űrlapot, amiben részletesen ismertetik projektjüket is. Az űrlap letölthető innen.

A szervezetek jelentkezési feltételéhez tartozik az is, hogy legalább három olyan futót toboroznak az említett határidőig, akik rokonszenveznek a projektjükkel és szívesen vállalják, futnak néhány kört, hogy segítsék a kezdeményezést.

Tavalyhoz képest változás, hogy az adományokat már az egyéni futók jelentkezésétől, vagyis szeptember 10-től egészen október 15-ig fogadják. Így jóval több ideje marad adománygyűjtésre azoknak a szervezeteknek, amelyek a szeptember 7-i határidő előtt több futót is toboroznak a projektjükhöz.

Korábban csak a futók jelentkezési időszakának lezárása után kezdődött a konkrét adománygyűjtés.

Adományozni bárki tud ezután is, a szervezetek, illetve futók várják majd azoknak a magán és jogi személyeknek a támogatását, akik azonosulni tudnak valamelyik projekttel, avagy éppenséggel csak valamelyik futóra fogadva támogatnának.

A civil szervezeteknek jövő héten (augusztus 27.) szerveznek találkozót, ahol az érdeklődőkkel részletesen megbeszélik a programot.

A program ütemterve:

• aug. 17. – szept. 7.: Civil szervezetek jelentkezési határideje

• szept. 10-23.: Egyéni futók jelentkezése

• szept. 10. – okt. 15.: Felajánlások megtétele

• október 18.: A Fuss NEKI! lebonyolítása

• okt. 20. - nov. 10.: Pályázati szerződések megkötése

További információkért a projektvezetőt kereshetik (Péter Attila) a 0745–495 392-es telefonszámon, vagy a program@szka.org e-mail címen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."