Itthon » Civilek

Elhalasztják a kerékpáros pikniket

Támaszkodj meg! Szombat helyett jövő vasárnap a városi strandon csipegethetsz csomagodból a családdal, barátaiddal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

A stílus is számít
A stílus is számít
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2015. augusztus 20., 11:17
0 hozzászólás. 

A borús idő miatt elmarad az augusztus 20-i hétvégéről a Szekler Teker, a székelyföldi bringázásért létrejött baráti társaság által szervezett szombati kerékpáros piknik. Helyette augusztus 30-án, vasárnap találkoznak a kerékpárosok, hogy megbeszéljék ügyes-bajos dolgaikat.

A Szekler Teker pár hete hirdette meg, hogy véleményeket gyűjtenek, hová lenne szükség Székelyudvarhelyen kerékpártámaszokra ahhoz, hogy megkönnyítsék a biciklisek életét. Harmincöt aktívan bicikliző személyt kérdeztek meg, negyvenöt javaslatot kaptak. Ezeket augusztus 30-án, vasárnap 10 órától vitatják meg a kerékpárosokkal. A városi strandra belépést ki kell fizetnie a bringásoknak, ám a jegyek árát a strandot működtető polgármesteri hivatal átengedte, hogy a kerékpártámaszokra fordíthassa a közösség.

A piknik programja:

10:00 Találkozás a városi strandon

11:00 A városi strand jobb felén, a terelőút/jégpálya felőli, árnyékos résznek az elfoglalása és piknikezés megkezdése

12:00 Egy interakív térkép segítségével a bringatámasz-pontokra begyűjtött javaslatok bemutatása, kielemzése, további megoldások keresése. A már megfinanszírozott bringatámaszok és azok támogatóinak a bemutatása

13:00 A három legszebb biciklis piknik készlet zsűrizése és díjazása. Tombola

11:00 – 16:00 A piknik ideje alatt a városi strand teniszpályáján felállított bringás ügyességi pálya, illetve a jégpálya területén bemutatott elektromos autók kipróbálása.

A piknik célja, az összegyűjtött javaslatok kielemzésén túl az adománygyűjtés a kerékpártámaszokra, amit több módon is meg lehet tenni: direkt felajánlással, egy bizonyos ponton felállítandó kerékpártámasz teljes, vagy részleges finanszírozásával, illetve indirekt módon, a piknik programjaira önként felajánlott összegekkel. A szervezők szerint egy-egy ilyen kerékpártámasz kivitelezése kb. 200-2000 lej közötti összegbe kerül. A kerékpártámaszokat direkt támogatóknak a Biró típusú elektromos autók forgalmazója ajándékba egyórás tesztvezetést ajánl fel a rendezvényt követő hét folyamán.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."