Itthon » Civilek

Presztízst teremtenének az önkéntes munkának

Tovább népszerűsítenék az önkéntességet a civil szervezetek, november végén önkéntes gálát tartanak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Önkéntes támogatókat keresnek.
Szép dolog az önkénteskedés
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. október 29., 16:01
0 hozzászólás. 

Májusban indították el az önkéntességgel foglalkozó programjukat a székelyudvarhelyi civil szervezetek – erről itt írtunk – azóta elkészül a témában egy 15 perces kisfilm. Nemes Melinda, a Dr. Verestóy Attila Alapítvány ügyvezető elnöke a csütörtökön a Menta Bisztróban tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez a film hamarosan látható lesz a youtube-on.

Mint elhangzott, ezután az iskolákban hívják fel a tanárok figyelmét, az iskolákban előadásokat tartanának, amennyiben meghívják őket. Közben Facebook-oldala is lett (Önkéntesek Udvarhelyszékért) a programban, sőt e-mailen is is fel lehet venni velük a kapcsolatot: onkent.teszek@gmail.com.

A kampány tovább folyik, a Caritas, az UFF, az SzKA, az Agora Alapítvány, a Feel Good Sportegyesület, a Civitas, a Dr. Verestóy Attila Alapítvány és más civil szervezetek önkéntesei november 26-án, csütörtökön találkoznak. Akkor munkájuk elismeréseképpen egy gálán vehetnek részt a Junior étteremben. Azért csütörtökön, mert mint kiderült, az önkéntesek zöme bentlakásban lakik, a hétvégén pedig hazamegy.

Nemes Melinda szerint nem mindent a polgármesteri hivataltól kell várni, mert sok mindent meg lehet oldani, jó példa erre az SzKA Kaláka-programja. Elhangzott az is, hogy a gálán megajándékoznák az önkénteseket, ezért támogatók jelentkezését várják. A sajtótájékoztatón újságírói kérdésre sem tudtuk meg, hogy körülbelül hány önkéntes van Udvarhelyszéken.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."