Itthon » Civilek

Nemcsak a fiatalok számára nyitott az önkéntesség

Civil nap helyett az önkéntességet népszerűsítik a civil szervezetek, a legjobbakat díjaznák is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

civilszervezetek
Önkéntesnek lenni jó - ezt hangsúlyozták a civil szervezetek képviselői
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 14., 15:47
0 hozzászólás. 

Az eddigi évektől eltérően idén elmarad a civil nap. Más terveik vannak a civil szervezeteknek. Hét civil szervezet, a Gyulafehérvári Caritas, az UFF, az SzKA, az Agora Alapítvány, a Feel Good Sportegyesület, a Civitas Alapítvány, valamint a Dr. Verestóy Attila Alapítvány van benne eddig az önkéntességet népszerűsítő projektben. Utóbbi ügyvezető elnöke, Nemes Melinda a civil szervezetek csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a nemrég megjelent új törvény szerint az önkéntességnek bizonyos formáit ma már munkahelyi gyakorlatként is elfogadják.

A közeljövőben a szervezetek olyan személyeket keresnek meg, akik már dolgoztak önkéntesként, vagy most is aktívak – nekik egy-egy motiváló levelet, illetve esszét kell írniuk az önkéntességről. Ezeknek az esszéknek a részleteiből a projekt vezetői egy Facebook-kampányt indítanak. Ezekben tulajdonképpen az önkéntességet népszerűsítik, illetve az olyanokra szeretnének hatni, akik tudják, ismerik az önkéntesség fogalmát, de eddig nem tudtak belekapcsolódni.

10-12 ember szereplésével egy rövidfilmet is készítenek, amivel szeptemberben indítanak népszerűsítési kampányt az udvarhelyi középiskolákban, az év végére pedig egy Önkéntes Gálát szerveznének a projekt vezetői. Erre meghívnák az önkénteseket, illetve azokat, akik külföldi önkéntesként vannak jelen térségünkben és egy közös tapasztalatcserén, beszélgetésen vennének részt. „Azt kellene elérni, hogy az önkéntesség fogalma ne szégyen legyen, ahogy adott iskolákban még mindig az" - mondta Nemes Melinda, hozzátéve, hogy arra a szintre kellene eljutni, mint a Harmatcseppek, akiknél már presztízse van az önkéntességnek

Sinka Arnold, a Gyulafehérvári Caritas vidékfejlesztési programfelelőse elmondta, hogy a legtevékenyebb önkénteseket díjaznák is – igaz, nem pénzzel, hanem oklevéllel és esetleg egy könyvvel. Ma már az önkéntesség minden korosztály, a felnőttek számára is nyitott – a sajtótájékoztatón András Anna Máriát és társait hozták fel példának, akik rákos betegekkel foglalkoznak. Sinka azt is elmondta, hogy azt is próbálják elérni a helyi főiskoláknál, hogy az oklevelet kreditpontokként beleszámítsák a felvételibe.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."