Itthon » Civilek

Zen hétvégét tartanak Udvarhelyen

Tavalyi sikeres előadása után másodszor is ellátogat Székelyudvarhelyre Csong An Szunim zen tanító, Európa egyetlen hagyományos erdei zen templomának apátja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Csong An Szunim
Csong An Szunim
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 12., 15:52
0 hozzászólás. 

A Dharma beszédet, azaz a nyílt előadást április 15-én, pénteken este 7 órától tartja a Tamási Áron Gimnázum Nyírő József dísztermében. Az előadás témáját leginkább a közönség kérdései határozzák meg, ugyanis a zenről, lelkiségről szóló bevezető után rendszerint egy interaktív beszélgetés indul el, így sok múlik a jelenlevők aktivitásán, nyitottságán.

Akik a meditációs gyakorlaton és koan interjún is részt vennének, azokat szeretettel várják a Napsugár Napköziotthon hátsó épületében, a József Attila utcai bejáratnál április 16-án és 17-én, szombaton és vasárnap 9 és 12, illetve 14 és 17 óra között. Utóbbi programokhoz kényelmes öltözet ajánlott.

A szabadon meghatározott összegű adományokat hálával fogadja a tanító a rendezvény és a templom működésének biztosítására.

A korábbi udvarhelyi találkozóról készült felvétel itt tekithető meg:

Csong An Szunim 1966-ban született Budapesten, orvos szülők gyermekeként. Angol–magyar szakot végzett az ELTÉ-n. Az egyetem mellett számos művészeti és sporttevékenységet végzett. 24 évesen kezdte különösen foglalkoztatni a kérdés, „valójában ki vagyok én?".

A színház, a színészet néha a legmélyebb realitást villantja fel: bárki és bármi lehetsz, ha mersz átváltozni. Ha pedig bármi lehetsz, akkor most ki vagy? Hogyan váltál azzá? Hogyan teremted újra önmagad pillanatról pillanatra? Miért ezt a szerepet játszod?

A választ a színházban nem találta meg. Ezért kellett a zen, hogy kihozza a téves nézetek és negatív létállapotok mélységéből, és utat mutasson valami felé, amely messze emberfölötti, de mégis mi magunk vagyunk. Egy barátja ajánlására ment el először, 1990 szeptemberében egy zen előadásra. Olyan módszert érzett meg benne 25 évvel ezelőtt, amely a karma legnagyobb atombombáját is atomerőművé szelídítheti – csak rajtunk múlik, hogy melyik lehetőséget választjuk.

Hat évet töltött Hvagjeszában, Szöul egyik patinás templomában, Szung Szán zen mester tanítását gyakorolva. Ő avatta tanítóvá. 2000-ben jött haza, és 2010-ben, közössége által elvégzett rengeteg munka után megnyithatta kapuját a hagyományos stílusú zen terem, az Eredeti Fény Templom.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."