Itthon » Civilek

Ismét megszeretjük a bringánkat!

Pénteken lesz az I love my bike akció, kattintás után több mindent megtudsz róla.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

stadion bicikli uh-1
Tavaly így nézett ki az alakzat
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 20., 12:30
0 hozzászólás. 

Április 22-én, pénteken második alkalommal szervezi meg a Szekler Teker Egyesület az I love my bike akciót. Aznap 17 órától a Patkóban várják a bringájukat szerető és bringás udvarhelyieket.

A biciklis felvonulás most abban fog különbözni más típusú felvonulásoktól, hogy a végén nem marad el a közösségi érzés sem, hiszen a résztvevők által megformázott üzenet nem csak szóban, hanem a végén egy közös képben is megmutatkozik. A várost bejáró kerékpáros körmenetet követően a városi stadionhoz tekernek, ahol újra megformázzák kerékpárosokból az I love my bike üzenetet, de most egy kicsit újszerűen.

Az I love my bike az idén akkora lesz, amekkorára együtt megcsináljuk! – ígérik a szervezők.

A biciklis felvonulásnak az a célja, hogy minél több kerékpárost megmozgassanak és a résztvevők megmutassák, mennyien tekernek Udvarhelyen: szeretnének helyet és figyelmet maguknak a mindennapi forgalomban.

„A biciklizés mint életforma mellett kampányolunk és a hiányos infrastruktúra miatt sem vagyunk hajlandóak lemondani róla. Mindenkit arra figyelmeztetünk, hogy a kerékpárosok is a közlekedés egyenrangú résztvevői, akikre a gépkocsival közlekedőknek is figyelniük kell" – írják a szervezők.

A felvonulás útvonala

Márton Áron tér (Patkó) - Városháza tér –1918 dec. 1 utca – II. Rákóczi Ferenc utca – Kossuth Lajos utca – Városháza tér – Bethlen Gábor utca – Kisköved u. – Bethlen negyedi park – Céhek utcája – Bethlen Gábor utca – Villanytelep u. – Tompa László u. – Tomcsa Sándor u. – Tamási Áron u. – Mihail Kogălniceanu / Park utca – Városi Stadion.

A résztvevők biztonsága érdekében arra kérik a szülőket, hogy 7 éves korig gyerekeiket csak akkor hozzák a felvonulásra, ha a felnőtt kerékpárján gyerekülés vagy hozzákapcsolt utánfutó van. A 7 és 14 év közötti gyermekek – szülői felügyelet mellett – saját kerékpárral is érkezhetnek. A gyermekeket csak saját felelősségre hozzák magukkal. Az útvonal 7 km, aki úgy gondolja, hogy gyereke számára ez túl hosszú, menjen a városi stadionhoz, így is részese lehet az ott megformált óriás alakzatnak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."