Itthon » Civilek

Mozgássérült túrára és tagavatóra vár az UEKE

Szombaton és vasárnap is különleges túrát szervez az Erdélyi Kárpát-Egyesület székelyudvarhelyi osztálya.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Mozgássérültekkel túráznak a Jézus-kilátóhoz. Fotó: Origo
Mozgássérültekkel túráznak a Jézus-kilátóhoz. Fotó: Origo
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. május 26., 09:13
0 hozzászólás. 

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület székelyudvarhelyi osztálya és a Soha ne add fel Egyesület 2016. május 28-án, szombaton a Nyikó mente fölötti Jézus-kilátóhoz szervez túrát. Ez már a negyedik alkalom, hogy az UEKE mozgássérülteket is bevon a kirándulásokba.

A túra útvonala: Bethlen-negyed (C+C parkoló) – Oroszhegy – Oroszhegyi kilátó – Oroszhegyi Láz – Jézus-kilátó (Gordon) – Oroszhegyi kilátó – Oroszhegy – Bethlen-negyed.

A csapat szombaton reggel 9 órakor a C+C áruház parkolójából indul, és kiskocsikkal mennek fel az Oroszhegyi kilátóig, ahonnan a Láz lapos tetején át a Gordon csúcsra, a Jézus-kilátóig gyalogtúráznak.

Hosszabb pihenő után visszatérnek az Oroszhegyi kilátóhoz, ahol bográcsban főtt gulyás várja a túra résztvevőit. Délután hat órakor indulnak haza. A túrát Orbán Béla vezeti. További információk a 0752-030504-es telefonszámon kérhetők.

A túrán minden érdeklődőt szívesen látnak. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy esőköpenyt, az időjárásnak megfelelő öltözetet, uzsonnát, ivóvizet, poharat vigyenek magukkal, és aki teheti, menjen kiskocsival a C+C parkolóba.

Új tagokat avatnak

Május 29-én, vasárnap az Erdélyi Kárpát-Egyesület székelyudvarhelyi osztálya tagavató ünnepséget szervez a 2015–2016 év folyamán beiratkozott új EKE-tagoknak. A rendezvény egy rövid gyalogtúrával kezdődik, amely során kimásznak a Lengyelfalva feletti, 774 m mgas Őrhegyre.

Az útvonal: Székelyudvarhely – Szejkefürdő – Tódugás – Lengyelfalvi Nyíres – Őrhegy – Lengyelfalva – Szejkefürdő (Orbán Balázs-síremlék). A túra hossza 13 kilométer, a szintkülönbség 300 méter. Esőköpenyt, az időjárásnak megfelelő öltözetet, uzsonnát, ivóvizet, poharat vigyen mindenki magával.

Az avatási ünnepség az Orbán Balázs-síremlék előtt zajlik délután négy órakor. A túrára és az ünnepségre minden érdeklődőt szívesen látnak. Az avatás után szalonnasütéssel ünnepel a csapat. A túra résztvevői vasárnap reggel 10 órakor a Márton Áron téren találkoznak. A túravezető Kovács-Kendi Lehel, további információk a 0743-982061-es telefonszámon kérhetők.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."