Itthon » Civilek

Babákat és mozgássérülteket várnak túrára

Két különleges túrát is szervez hétvégén az Erdélyi Kárpát-Egyesület székelyudvarhelyi osztálya.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Nem akadály a kerekesszék sem, ha természetjárásról van szó. Fotó: archív/uEKE
Nem akadály a kerekesszék sem, ha természetjárásról van szó. Fotó: archív/uEKE
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. június 17., 08:52
0 hozzászólás. 

Június 18-án, szombaton a Zetevára tanösvényre szerveznek gyalogtúrát, kisgyermekes családok számára. A könnyű, 3-4 órás babatúrára a Deság dombja alatti színpadtól indulnak el 9 óra 30 perckor. A találkozóhely a Fenyédet Gyergyószentmiklóssal összekötő műútról közelíthető meg.

Zeteváralja előtt, a desági letérőnél kell jobbra térni. A kövezett út átvezet a Nagyküküllőn, majd az első balra letérő úton jutnak el a színpadot is magába foglaló bekerített területig. Itt a kiskocsik számára parkolót alakított ki az uEKE, ezért kérik a résztvevőket, autóikat ott parkolják le.

A túrázók végigmennek a tanösvényen, közben az ismertető táblák segítségével megkeresik a végcélnál található kincsesláda kinyításához szükséges számsort, majd a gyalogtúra végén visszaérkeznek a színpadhoz.

A gyalogtúra útvonalán nincs forrás, a szervezők mindenkit figyelmeztetnek, hogy vigyen magával ivóvizet. Ezenkívül mindenki hozzon magával egy doboz babkonzervet, amiből a szervezők babgulyást készítenek a túráról visszaérkezőknek. Tányérról és evőeszközről a résztvevők gondoskodnak. Érdeklődni a 0752–030504-es telefonszámon lehet Orbán Béla túravezetőnél.

Kerekesszékkel a Jézus-kilátóhoz

Az uEKE a Soha ne add fel! Egyesülettel közösen kirándul június 19-én, vasárnap a Nyikó-mente fölött őrködő Jézus-kilátóhoz. A Budvár, a Székely Kálvária és a Szarkakő után ezúttal a Görgényi-havasok vulkáni platójára másznak ki a túrázók a mozgássérült természetkedvelőkkel közösen.

A résztvevők a Bethlen-negyedből, a C+C áruház parkolójából indulnak vasárnap reggel 9 órakor. Kiskocsikkal mennek fel az oroszhegyi kilátóig, majd innen gyalogtúráznak a Láz lapos tetején a Gordon csúcsra, a Jézus-kilátóig. Hosszabb pihenő után visszamennek az oroszhegyi kilátóhoz, ahol bográcsban főtt gulyás várja a túra résztvevőit. Hazaindulás 18 órakor.

A túravezető ezúttal is Orbán Béla, érdeklődni a 0752–030504-es telefonszámon lehet. A szervezők felhívták a figyelmet, hogy esőköpenyt, az időjárásnak megfelelő öltözetet, uzsonnát, ivóvizet, popharat mindenki vigyen magával. Aki teheti, menjen kiskocsival a C+C parkolójába.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."