Itthon » Civilek

Úgy beszélj, hogy meghallgassa - kommunikáció nem csak nőknek

Július 12-én ismét lesz Női kör - nem csak nőknek. A meghívott Sándor István, aki arról beszél, hogyan fejezzük ki érzelmeinket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

biro-ibolya
dr. Biró Ibolya fotó: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. július 11., 19:15
0 hozzászólás. 

Beszédstílusok, avagy élni és élni hagyni a keddi beszélgetés témája,  amelyet 16.30-18 óra között tartanak a Gondűző konferenciatermében.

Az érzelmeinket kifejezzük szavakban, ez befolyásolja a másik ember érzelmi világát. Mondataink megfogalmazásának módja jelenthet támogatást vagy támadást is beszélgetőpartnerünknek. És utóbbi esetben, bár gyüttműködésre akarjuk sarkallni, nem ezt tesszük, hanem hatalmi harcokat működtetünk, és nem felnőtt-felnőtt kapcsolatot működtetünk, hanem szülő-gyerek vagy főnök-alkalmazott viszonyt - mondta dr. Bíró Ibolya, a beszélgetéssorozat szervezője az előadás motivációjáról.

Azért választották ezt a témát, mert gyakran nem tudjuk megfogalmazni érzéseinket, gondolatainkat, és nem ismerjük a helyes kommunikáció szabályait, nem vagyunk egymás számára érthetőek.

Családon belüli kapcsolatokban, munkahelyi kapcsolatokban stb. ki kell fejeznünk a szükségleteinket, amelyek a konfliktust okozzák, de gyakran beszédsorompókat alkalmazunk, mint például a kritizálás vagy a parancs, ezért nem érjük el célunkat - mondta a doktornő. Mivel a kommunikáció egy szélesebb témakör, több beszélgetési alkalmat is szánnak neki, augusztusban és szeptemberben is erről lesz szó.

Sándor István nagyon sok kommunikációs tanfolyamot végzett, külföldön is tanult, ezért ő lesz az első, akivel szakértő meghívottként arról beszélhetünk, hogyan rontjuk el kapcsolatainkat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."