Itthon » Civilek

Kastélylátogatásra hív az EKE

Az erdélyi nemesek birtokain történelmi kalandozásra várják vasárnap a túrakedvelőket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

A keresdi Bethlen-kastélynál elidőzik a csapat. Fotó: mapio.net
A keresdi Bethlen-kastélynál elidőzik a csapat. Fotó: mapio.net
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. szeptember 08., 09:33
0 hozzászólás. 

Bethlenek, Kemények, Apafiak címmel szervez mozgalmas honismereti túrát az Erdélyi Kárpát-Egyesület szeptember 11-én, vasárnap. A résztvevők kiskocsikkal a Székelyudvarhely–Segesvár–Keménynagyszőlős–Erzsébetváros–Keresd–Udvarhely útvonalat járnák be, amely összesen mintegy 200 kilométeres.

A csapat vasárnap reggel 8 órakor kerekedik fel a C+C parkolójából. A szervezők kérik, hogy aki teheti, menjen kocsival, amit a parkolóban megjelenő résztvevők számának függvényében vennének igénybe.

Az első megálló Segesvár után, a Kőképnél lesz, amely a legendák szerint Kemény János fejedelem nevéhez kapcsolódik. Ezt követően megnézik a nagyszőlősi szász erődtemplomot, majd kilátogatnak annak a csatának a helyszínére, ahol 1662-ben Kemény János életét vesztette.

A következő állomás Erzsébetváros, az Apafiak birtokainak központja. Ott nemcsak a romos Apafi-kastélyt, hanem az örmény templomot is megnézik, és az örmény temetőben a két 1848-as honvéd sírhelyét.

Erzsébetvárosról Holdvilágon át visszaindulnak, és a keresdi Bethlen-kastélyhoz kalauzolják a látogatókat. A kastélyt, amely jelenleg a Dévai Szent Ferenc Alapítvány használatában van, Szőts Béla „várkapitány” mutatja be. A látogatók ott saját tarisznyából ebédelnek.

A pihenő után lehetőség adódik egy 15 kilométeres gyalogtúrára: a vállalkozó szelleműek átmennek egy hegygerincen, és az Apafiak származási helyére, Almakerékre látogatnak el. Itt megtekintik a panzióként használt Apafi-kastélyt, és lehetőség szerint a festett szász templomot. Ezután visszagyalogolnak Keresdre, ahonnak hazaautóznak Udvarhelyre.

A túravezető Török Albert lesz, további információk tőle kérhetők a 0744-804 119-es telefonszámon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."