Itthon » Civilek

Nevelj boldogabb gyereket!

Semmi. Jól vagyok. Hagyjál békén. Ha bővebb válaszokat szeretnél a kérdéseidre kapni kiskamasz gyermekedtől, kattints ide.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

A fotó a foglalkozásvezetők archívumából származik
A fotó a foglalkozásvezetők archívumából származik
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. október 09., 11:01
0 hozzászólás. 

Az érzelmi intelligencia az egészséges pszichét, az önismeretet és érzelmeink helyes kezelését jelenti. Többet érhet, mint az IQ.

Ugye te sem szeretnéd boldogtalan felnőttként látni gyermeked? Kutatások bizonyítják, hogy a mentális és a pszichés egészség épp annyira fontos tényezői életünknek, mint a fejlett értelem.

De mit tehetünk azért, hogy magas EQ-val, azaz érzelmi intelligenciával rendelkező gyerekünk legyen?

Beírathatjuk egy olyan csoportba, amelynek célja, hogy játékosan, a mesék által megerősítse a gyermek önbizalmát, önértékelését, az önismeretét. Ahol fejlődik az a képessége, hogy érzelmeit felismerje, megértse, kifejezze és szabályozza. Ahol megtanítják olyan módszerekre, amelyek segítenek a nehéz helyzetek megoldásában, a negatív érzések, feszültségek és félelmek feldolgozásában. Emellett abban is támogatják, hogy társas kapcsolatokat tudjon kialakítani, a konfliktusait rendezni tudja.

Az Erdélyi Életvédők Egyesülete október 20. és december 1. között tart 8-12 éves gyerekeknek érzelmi intelligenciát fejlesztő foglalkozásokat Telman Enikő mentálhigiénés szakember és Süketes Renáta pszichológus vezetésével. A hat alkalom során, péntekenként 16-17.30 óra között, szerep- és önismereti, valamint társas játékok, mese, rajz, zene révén ismerkednek önmagukkal.

A foglalkozások Székelyudvarhelyen lesznek, a pontos helyszínről és egyéb részletekről a foglalkozásvezetőknél lehet érdeklődni a 0740-655-239 (Telman Enikő) és a 0740-490-990 (Süketes Renáta Etelka) telefonszámokon. Jelentkezni október 15-ig lehet, egy foglalkozás ára 10 lej.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."