Itthon » Civilek

Tudatos nevelés vidéken is!

Eddig főleg városon voltak elérhetők az egészséges életmódot, a gyereknevelést, a lelki élet ápolását érintő programok. Az Életvédők elviszik őket vidékre is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Fotók: Az egyesület fotóalbumja
Fotók: Az egyesület fotóalbumja
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. november 25., 08:25
0 hozzászólás. 

Öt udvarhelyszéki településen szervezett közösségi programot Neveljünk tudatosan a családban címmel a székelyudvarhelyi Erdélyi Életvédők Egyesülete. A 2016 július és november között lezajlott program céljaként a vidéki családok erősítését, támogatását, a családtagok fizikai-lelki-szellemi jólétének az elősegítését, az életminőség javítását, a lelki problémák megelőzését tűzték ki.

Programjaikat úgy szervezik, hogy bevonják a szervezésbe, az együttgondolkodásba az adott közösség életében szerepet játszó személyeket – pedagógus, lelkész, hivatalok vezetői vagy kultúráért felelős személyt –, aki jól ismeri a helyi embereket, azok életét, szokásaikat, hagyományaikat, értékeiket és problémáikat.

Ezzel a személlyel és más önkéntesekkel a faluból együtt állítják össze a programot – mondta Telman Enikő, az egyesület alapító munkatársa.

telman1

Havonta egy településre látogattak el, július 14-én Máréfalván, augusztus 7-én Kisgalambfalván egy helyi programhoz csatlakoztak, szeptember 21-én Székelymuzsnában, október 19-én Szentkirályon találkoztak szülőkkel és gyerekekkel. November 11-én Kányádban műhelymunkán vettek részt az érdeklődők.

A találkozók alkalmával a felnőttek a gyereknevelés, a családi élet területéről, a testi és lelki egészség összefüggéséről, a szeretetnyelvekről hallhattak előadást.

Lehetőség nyílt arra is, hogy a szülők feltehessék kérdéseiket a gyerekneveléssel, a családi élet problémáival vagy esetleg személyes, lelki problémáikkal kapcsolatosan.

telman4

A felnőtteknek szóló programokkal párhuzamosan gyerekfoglalkozások is folytak, ahol a gyerekek játékos csapatépítő, személyiségformáló tevékenységeken vehettek részt.

Az előadások, találkozások célja a lelki és családi problémák megelőzése, mivel lehetőség van a problémák megbeszélésére és utólagos kezelésére is az egyesület pszichológus, szociális munkás, pedagógus és mentálhigiénés szakemberei segítségével.

A foglalkozások után, melyek megvalósulását a Bethlen Gábor Alap támogatta, szeretetvendégségben részesülnek a résztvevő felnőttek és gyerekek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."