Itthon » Kék fény

Vásárhelyen is ártatlannak vallja magát Krafft

A csíkszeredai törvényszék gyilkosság miatt életfogytiglanra ítélte Krafft-Szabó Istvánt. Fellebbezése után Marosvásárhelyen védekezik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Krafft-Szabó István Marosvásárhelyen
Krafft-Szabó István Marosvásárhelyen | fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. február 07., 11:50
0 hozzászólás. 

Elkezdte tárgyalni a marosvásárhelyi táblabíróság a Fekete Izabella meggyilkolásának ügyében hozott csíkszeredai ítélet fellebbezését. A Hargita Megyei Törvényszék 2013. november 27-én különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt ítélte életfogytiglani szabadságvesztésre Krafft-Szabó Istvánt, aki fellebbezett az ítélet ellen.

Az ügy a marosvásárhelyi táblabíróságra került, ahol január 10-én megállapították az elítélt előzetes letartóztatásának jogosságát és megalapozottságát, így továbbra is előzetesben maradt. Február 7-én az első tárgyalást is megtartották a fellebbezés kapcsán, ahol egy két bíróból álló bírósági tanács hallgatja meg a feleket. A testület elnöke egyébként ugyanaz a bírónő, aki Borboly Csaba és vádlott-társai korrupciós ügyében is bíráskodik.

Újra az egészet?

A február 7-i tárgyalás első mozzanataként megváltoztatták a bűntett besorolását különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságról minősített gyilkosságra: ezt a Büntetőtörvénykönyv változásai miatt kellett megtenni. Az új törvény szerint a minősített gyilkosság életfogytiglani szabadságvesztéssel, vagy 15-25 évig terjedő fegyházbüntetéssel sújtható.

Ezután a védelem ismertette kéréseit: Krafft ügyvédje ismét kérte, hogy az ügyet küldjék vissza az ügyészségnek, vagyis kezdjék elölről a vizsgálatokat, ugyanis sok tisztázatlan körülmény van még. Hangsúlyozta a helyszíni vizsgálat megismétlésének fontosságát, valamint ismét kiemelte, hogy a vád védencének legelső, beismerő vallomására alapoz, amit szerinte fizikai agresszió hatására tett, és a védelemhez való jogát is megtagadták a nyomozás során.

Az ügyvéd állítja, szükséges lenne bemutatni azt a műanyag palackot, amiben az áldozat felgyújtására használt gyúlékony anyagot tárolták, annak érdekében, hogy ellenőrizzék, ugyanaz-e, amit a MOL benzinkútnál árulnak.

Az ügyész ellenezte a kéréseket, szerinte az ügyben minden szükséges részletet tisztáztak, nincs szükség újabb helyszíni vizsgálatokra, a vádirat minden egyes részletet tartalmaz, amire szükség lehet.

„Ártatlan vagyok!"

Fekete László, az áldozat édesapja elmondta, meg van győződve arról, hogy Krafft követte el a szörnyű bűntettet. Szerinte már az első tárgyaláson túlzásokba esett, mikor védte magát. Az édesapa egyetért a törvényszéki ítélettel.

Krafft is szót kapott a tárgyaláson, fenntartotta korábbi nyilatkozatát. Kiemelte, szeretné, ha kiderülne az igazság, ugyanis egy ártatlan személy lett az áldozat, és meg kellene tudni, hogyan halt meg a lány. Krafft szerint ő maga valóban gyanúsítható volt, de pont úgy bárki más is, és sérelmezi, hogy csak őt gyanúsították meg, csak ellene nyomoztak.

Ő is kitért arra, hogy megtagadták jogait, és kényszervallatásnak volt kitéve, ugyanakkor elmondása szerint a marosvásárhelyi ügyészség jelenleg is vizsgálódik ez ügyben. Szerinte az ügyben sok kérdés van még, például a gyilkosság pontos ideje sincs meghatározva, ezért szeretné, ha új nyomozati szakaszt indítanának, mert másképp nem lehet kideríteni az igazságot.

Krafft több részletre is kitért, felemlegette, hogy a gyilkosság után valaki belépett Izabella Facebook-fiókjára, és kifogásolta a tanúk szerinte egymásnak ellentmondó vallomásait, és azt is, hogy a tett helyszínéül szolgáló istállót azóta elbontották. Elmondta, számára nem az a legfontosabb, hogy szabadlábra kerüljön, hanem, hogy kiderüljön az igazság. Végül kérte szabadlábra helyezését, illetve felmentését is.

A bírónő a felek által leadott kérések ügyében február 12-én hoz döntést.

Az üggyel és kéréseikkel kapcsolatosan szerettük volna megkérdezni Krafft ügyvédjét is, ám ő nem volt hajlandó nyilatkozni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."