Itthon » Kék fény

Egy nap alatt nyolcszáz lej kenőpénzt kaphatott Csíki Csongor

Pénz és egyéb javak elfogadásával gyanúsítja a Korrupcióellenes Igazgatóság Csíki Csongor onkológust. Az ügyészek le is tartóztatnák.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

A székelyudvarhelyi kórház
Fotó: Kristó Róbert
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 09., 10:53
9 hozzászólás. 

Az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) Marosvásárhelyi Területi Szolgálatának közleménye szerint megkezdték a bűnügyi eljárást dr. Csíki Csongor ellen. A Csíkszeredai Megyei Kórház onkológiai osztályának vezetőjét 24 órára őrizetbe vették kenőpénz elfogadásának megalapozott gyanújával.

A közlemény szerint dr. Csíki Csongort 98 rendbeli kenőpénz elfogadásával gyanúsítják.

Az őrizetbe vételi parancs szerint az orvos 2014. február 24. és június 23. között 85 konzultáció alkalmával kapott pénzt vagy egyéb javakat rákbetegektől a Székelyudvarhelyi Városi Kórházban működtetett rendelőjében. Az ügyészek állítása szerint páciensenként legkevesebb 50 lejt kapott receptek kiállításáért vagy konzultáció elvégzéséért.

Július 7-én a Korrupcióellenes Igazgatóság emberei rajtakapták az orvost, hogy 13 betegtől fogadott el 810 lej készpénzt, illetve kávét és italt. Csíki Csongornak tudomására hozták, hogy bűnvádi eljárás folyik ellene, valamint a Marosvásárhelyi Törvényszéken kérték 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését.

Ezt a Törvényszék elutasította, helyette elrendelték a gyanúsított megfigyelés alá helyezését (control judiciar). A döntést a Korrupcióellenes Igazgatóság megfellebbezte, az ügyben a Marosvásárhelyi Fellebbviteli Bíróság dönt.

A DNA közleménye arra is kitér, hogy az ügy felderítésében a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) munkatársai is segédkeztek, ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a bűnvádi eljárás megkezdése a büntetőeljárás egyik szakasza, melynek célja a vádirat összeállítása, és ez nem befolyásolja az ártatlanság vélelmének elvét.



9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2014-07-09 12:48:36
Ez vicc? Hány és hány ilyen eset van még? 100 ból 98.
S ejsze a románoknál ez nem divat, hogy ott nem kell senkit letartoztassanak vicc az egész
avatar
jutacs
2014-07-09 17:51:24
A magyarorszagi orvosokat pedig eletfogytiglan nehez vasban kellene tartani.
Penzehsegük a pofatlansag netovabbja, a legelesettebbeket zsigerelik ki, hogy ök dözsöljenek a nehezen összekuporgatott penzecskekböl, mindamellett embernek sem tekintik a betegeket.
Most nyugaton elek, itt az orvos pofan vagna, ha penzt akarnek neki adni.
Ennyit a Magyar becsületröl
avatar
ÁgnesÁgneske
2014-07-09 18:53:20
az érem másik oldala
Ha megfizetnék az orvosokat, akkor nyílván nem itt állnánk.
Nyugaton azért nem vesznek el pénzt, mert nincsenek rászorulva, a havi bérükből simán építenek házat, vesznek autót stb.
Persze nem támogatom a dolgot, félreértés ne essen, mert pofátlan, korrupt orvosokkal is tele a padlás...
Viszont ott vannak azok, akik rendesen végzik a munkájukat, és mindent megtesznek a betegért. Esetükben, kérdem én, ameddig a rezidens orvosnak kevesebb a fizetése, mint egy takarítónőnek, miről beszélünk?
avatar
jutacs
2014-07-09 19:14:29
Lehet akarmennyi fizetest adni nekik, ugyis keves lesz, mert hozzaszoktak ahhoz, hogy ugy kapjanak penzt, mintha isteni mivoltukban magatol ertetödö lenne, hogy a földi halandok aldozzanak az oltaruknal,es meg halasak is legyenek, amiert az orvos urak elfogadni meltoztatnak az aldozatot.
Ket megoldas letezik: vagy a beteg menjen nyugatra, vagy a nyugati orvos jöjjön ide
avatar
ÁgnesÁgneske
2014-07-09 21:34:35
re:
avatar
jutacs
Lehet akarmennyi fizetest adni nekik, ugyis keves lesz, mert hozzaszoktak ahhoz, hogy ugy kapjanak penzt, mintha isteni mivoltukban magatol ertetödö lenne, hogy a földi halandok aldozzanak az oltaruknal,es meg halasak is legyenek, amiert az orvos urak elfogadni meltoztatnak az aldozatot.
Ket megoldas letezik: vagy a beteg menjen nyugatra, vagy a nyugati orvos jöjjön ide


Szerinted a "nyugati orvos" a fizetésének egytizedéért ide jönne dolgozni és becsületes maradna? NA NE RÖHÖGTESS...
avatar
jutacs
2014-07-09 21:50:05
Aki becsületeskent szocializalodott, ha ugy szallt le a farol, az minden körülmenyek közt becsületes marad.
A gazembernek nem kell indok, hogy gazemberkent elje le az eletet
avatar
ÁgnesÁgneske
2014-07-10 09:52:53
re:
"Aki becsületeskent szocializalodott, ha ugy szallt le a farol, az minden körülmenyek közt becsületes marad."

Kedves Jutacs! Ajánlom figyelmedbe Philip Zimbardo világhírű börtönkísérletét. Ha unod elolvasni film is készült róla, meg lehet nézni, hatalmas. Úgy cáfolja az előző kijelentésedet, mintha nem is lett volna....
avatar
jutacs
2014-07-10 17:52:48
Van , aki azert lesz orvos, mert gyogyitani akar.
Van, aki azert, hogy sok penzt keressen es jol eljen.
Az utobbiakat nem orvosnak neveznem.
avatar
ÁgnesÁgneske
2014-07-10 18:58:59
Még egy utolsó komment, aztán többet nem nézek vissza:
Ne legyünk már ennyire álszentek! Te talán nem pénzért dolgozol? Mert én megmondom őszintén, én azért. (Az, hogy meg még szerethetem is a munkámat, a munkám lehet a hobbim, az egy áldás.)
Vannak orvosok akik igen, gyógyítani szeretnének, de közben nekik is kell számlákat fizetni, nekik is meg kell élni, bocsáss meg nekik, hogy nem éh bérért akarnak egy olyan munkát végezni, amit más SENKI nem tudna helyettesíteni.

És hiába hunyunk szemet, az országban nem csak (egyes) orvosok korruptak, vagy vesznek el hálapénzt, csokit, egyéb juttatást: pedagógusok, ügyvédek, közjegyzők, BÁRKIT le lehet kenyerezni, vagy szinte bárkit. Nem kell az orvosokon példát statuálni. Érdekes, hogy bűntények, balesetek nyomai válnak semmissé, a sajtó attól nem visszhangzik.

Mindegy, egy fecske nem csinál tavaszt....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."