Itthon » Kék fény

Borboly-per: elköltözött a biztosító, halasztották a tárgyalást

Procedurális okok miatt március 3-án nem hallgatták ki a Borboly-per egyik vádlottját. Áprilisban folytatják.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Borboly Csaba és ügyvédje
Fotó: Kakasy Botond (Archív)
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. március 03., 14:53
0 hozzászólás. 

Habár a március 3-i ülésen Mandache Daniel Cristian, Borboly Csaba korrupciós perének egyik vádlottja megjelent a tárgyaláson, procedurális okok miatt nem hallgathatták ki.

Mandache-t egyes megyei utakon végzett technikai mérések eredményének meghamisításával vádolják. Ha beismerő vallomást is tesz, tanúként kihallgatható lesz az ügyben.

Az ügyben egyes vádlottak gondatlanságból követhettek el vétségeket, és ezen károk megtérítése érdekében a legutóbbi tárgyalást követően egy biztosítótársaságot is beidéztek. A Carpatica biztosítónak kiküldött idézést azonban a régi székhely címére postázták, a biztosító pedig azóta székhelyet váltott, így nem tudták kézbesíteni azt, ezért kellett halasztani az ügyben.

Borboly Csaba megyei tanácselnök nem volt jelen a tárgyaláson, ugyanis a Régiók Bizottságának ülésén tartózkodott.

Mandache azt ígérte, eljön a következő tárgyalásra is, így ha megint valami procedurális hiba nem jön közbe, akkor érdemben is tárgyalhatják az ügyet. A következő tárgyalást április 21-én 11 órára tűzték ki.

Mandache-t egyes megyei utakon végzett technikai mérések eredményének meghamisításával vádolják.

Borboly Csaba és jelenlegi, illetve egykori kollégái ellen többek közt hivatali visszaélés és okirat-hamisításra való felbujtás gyanújával emelt vádat 2013 szeptemberében az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA).

Borboly Csaba mellett további tizenkét személy neve szerepel a vádlottak között. Az ügyészség két megyei út, a Felsőboldogfalvától Erdővidékre vezető 131-es és a Csíkrákost Lóvésszel összekötő 124-es számú megyei út felújítása kapcsán vizsgálódott.

A DNA szerint az ezekkel kapcsolatos törvénytelen kifizetésekkel a vádlottak összesen 4.883.855 lejjel károsították meg Hargita megyét.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."