Itthon » Kék fény

„Össze volt vagdosva mind a két alkarja”

Szomszédja szerint nem lehetett beszélni a robbanás után az öngyilkosságot elkövető férfival. A péntek hajnali tragédia helyszínén jártunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

szabokutcaja2
A környező tömbházakban lakók még most sem tudják elhinni, hogy mi történt
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. március 13., 11:30
1 hozzászólás. 

Csöpög a víz a Szabók utcája 20. szám alatt a lépcsőház mennyezetéről, a lakók közül néhányan már nekifogtak a javításnak, a hátsó bejáratnál dolgoznak a gázvállalat szakemberei, néhány méterre attól a helytől, ahová ma hajnalban egy huszonhat éves fiatalember a tömbházról leugrott, miután felrobbantotta lakását. A vérnyomok még jól látszanak a helyszínen.

szabokutcaja1A tömbház főbejárata előtt három nagyobb szeméthalom áll, ezek között elégett lakberendezési tárgyak, ruhák, függöny, egy számítógép maradványai, illetve feltűnően sok könyv. Szinte mindent üvegszilánkok borítanak, ezek a szemben, mintegy húsz méteres távolságra álló tömbház faláig is elrepültek, akkora erejű lehetett a robbanás. Ahhoz képest, hogy mi lehetett itt hajnalban, kezdenek a helyükre kerülni a dolgok.

Nem lehetett beszélni vele

Egy huszonéves lakó azt mesélte el portálunknak, hogy a hajnali robbanás után néhány perccel még megpróbált beszélni a később öngyilkosságot elkövető B. Cs-vel. „Nem lehetett vele beszélni, teljesen zavarodott volt. Össze volt vagdosva mind a két alkarja, véres volt, az jól látszott, hogy ő csinálta magának" – emlékezett vissza a fiatalember, majd hozzátette, hogy a lakók egy része azzal gyanúsította az illetőt, hogy kábítószerezett. B. Cs. egyedül élt, édesanyja Németországban dolgozik, a szomszédokkal nem nagyon tartott kapcsolatot a fiatalember szerint.

szabokutcaja3

A füsttel tele lépcsőházban pánik uralkodott hajnalban, mindenki kirohant a tömbházból. A szomszéd visszaemlékezése alapján a felrobbant lakás tulajdonosa ekkor ment fel a tetőre, ahonnan leugrott – a férfi a hátsó bejárat melletti aszfaltozott sétányra zuhant, a helysznínen vérnyomok és gumikesztyű is maradt. A kiérkező mentősök a kórházba vitték, de sérülései annyira súlyosak voltak, hogy nem sokkal később elhunyt.

A gázvállalat helyszínen dolgozó szakemberei (őket hajnali 4 órakor riasztották) portálunk kérdésére elmondták, hogy a gázkályha mindhárom égője meg volt engedve, illetve a sütő részén is – a gáz több percig gyűlhetett fel a lakásban, amikor felrobbant. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mitől, ez lehetett egy kis láng, egy cigaretta is – részletezte az egyik szakember. Nagy mennyiségű gáznak kellett felgyűlnie, mert a robbanás a lakás ajtaját is kilökte a falból, illetve a lépcsőházban több ajtó is megrongálódott.

szanokutcaja4

A tűzoltóság tájékoztatása szerint nyolc ajtó és öt ablak rongálódott meg a tömbházban, ahol a délelőtt folyamán már nekifogtak a helyreállításhoz, a 4-es számú lakás (ebben történt a robbanás) felettiben már az erkélyablakokat cserélték ki. A gázszolgáltatás még hat lakásban nem állt helyre, több lakrészben villany se volt, de ez a mai napon megoldódik a szakemberek szerint. Nemcsak a helyreállítást végző személyek, hanem a kíváncsiskodók is megjelentek a helyszínen, többen okostelefonnal fényképezték a tömbházat, ahol a hajnali tragédia történt.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2015-03-14 07:39:29
Először a tetővel kellett volna próbákozzon, majd a gázzal...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."