Itthon » Kék fény

Felgyújtotta saját lakását

Majd eltorlaszolta az ajtót, így akart öngyilkosságot elkövetni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Egoteto
Égő tető, illusztráció: youtube
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. szeptember 03., 15:53
0 hozzászólás. 

Az augusztus 20. és 26. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint tizennyolc személyt vitt el szívproblémákkal a mentő, három szívinfarktus, illetve tizenhárom agyvérzés is volt. Harminchárman magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig. Összesen tizennyolc ember ájult el a szóban forgó időszakban.

Vasárnap estig hét közúti baleset történt a megyében, ezekben összesen húsz személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan, szerencsére az utakon nem történt tragédia.

Csonttörés miatt tizenhat embert kellett kórházba vinni, testi sértés miatt hármat. A mentőszolgálat munkatársait tizenhat pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, huszonhat traumás, négy asztmás, és öt kómás esethez riasztották.

Nehézlégzés miatt harmincnégy, hasmenéssel négy, tápcsatornai vérzéssel három személy került mentőbe. Tizenegy azért, mert ittas volt, míg tizenhét szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. Huszonnyolc személy a magas láza miatt került mentőbe, tizenhárman kaptak rángógörcsöt és egy hipotermiás esete is volt a héten a mentősöknek.

Kilenc személyt allergiás tünetekkel kellett kezelni, hárman gyógyszerre, hatan méhcsípésre voltak allergiásak. Az állatok további kellemetlenségeket is okoztak, három kutya harapott a héten, és egy vipera is megmart valakit.

A fent említett időszakban két öngyilkossági kísérlet történt a megyében, egy ember akasztás által, egy másik füstmérgezéssel szeretett volna véget vetni életének. Utóbbi saját lakását gyújtotta fel Csíkcsicsóban, majd eltorlaszolta az ajtókat, de a helyszínre érkező tűzoltóknak sikerült behatolniuk és kimenteniük őt. Az önakasztással próbálkozó ember esetében is időben érkeztek a helyszínre a mentősök.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."