Itthon » Kék fény

Elkobozták Szőke László fegyverét

Állást foglalt a rendőrség a szombat hajnali incidens és a tervezett felvonulás ügyében. Szőke ittasan használta fegyverét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

kamerafelvetel1
Zsúfolt helyen történt a lövöldözés
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. január 28., 17:40
8 hozzászólás. 

A megyei rendőrség az események után négy nappal, csütörtökön délben közölte a megszokottnál jóval hosszabb terjedelmű sajtóközleményében álláspontját a múlt szombati székelyudvarhelyi incidenssel kapcsolatosan. A közlemény eredetijét a megyei rendőrség honlapján, itt lehet elolvasni, fordítását lennebb közöljük.

Hét golyó volt a tárban

A rendőrségi kivizsgálás több mindent megállapít. Az esetről azt közlik, hogy január 23-án 4 óra 47 perckor a székelyudvarhelyi rendőrséget arról értesítették telefonon, hogy egy helybeli szórakozóhelyen botrány tört ki. A helyszínre a legközelebbi közbiztonsági járőr sietett, majd miután megállapították, hogy a helyszínen több lövés is eldördült, egy bővebb rendőrségi csoport is odaérkezett.

A rendőrségi kivizsgálás során az derült ki, hogy a 45 éves Szőke László (S. L.-ként jegyzi a közlemény) és a 37 éves Szígyártó Szabolcs (S.S. az iniciáléja) egy korábbi konfliktusuk kapcsán szóváltásba keveredtek, majd előbbi elővett egy pisztolyt és kilőtte belőle a tárban levő hét gumigolyót. Ezekkel megsebesítette Szígyártót, illetve a 32 éves Boldizsár Máthé Bélát (B. M. B., szintén székelyudvarhelyi személykét jelöli a közlemény), illetve a közelükben levő, 19 éves, csíkszeredai T. A.-t. Portálunk szombaton délben számolt be az esetről a rendőrség akkor rendelkezésre álló információira hivatkozva.

0,55 mg/l volt Szőke László alkoholszintje

A sérülteket a székelyudvarhelyi kórházba vitték, Szőke és Boldizsár sérülései nem igényeltek kórházi ellátást, Szígyártót és a csíkszeredai fiatalt viszont a sebészeti osztályra utalták be, utóbbi szintén feljelentést tett Szőke László ellen.

Szőke Lászlót a székelyudvarhelyi rendőrségre kísérték, ahol alkoholtesztet végeztettek el vele, a mérőműszer a leheletéből 0,55 mg/l alkoholt mutatott ki. A fegyvert, a nála levő lőszert és a 2013-ban kiváltott fegyverviselési engedélyét elkobozták. A történtek alapján és amiatt, hogy Szőke nem először használta fegyverét, a megyei rendőrség elindította a fegyverviselési engedélyének visszavonási folyamatát.

Georghe Filip rendőrségi sajtószóvivő szerint a fegyveriselést szabályozó, 2004-ben megjelent 295-ös számú törvény (amit kiegészít a 2015-ben megjelent 319-es) kimondja, hogy a törvényesen tartott fegyvert ittas állapotban a tulajdonosa nem tarthatja magánál, illetve nem léphet be vele zsúfolt helyekre. A törvény kiegészítése itt olvasható, a fentebb leírtak a 70-es számú cikkely módosításánál jelennek meg.

A megyei ügyészség vizsgálja tovább az esetet

A székelyudvarhelyi ügyészség kivizsgálást indított Szígyártó ellen a közrend megsértéséért, valamint ütlegelésért és erőszakos viselkedésért, Szőke ellen pedig nem halálos fegyver jogtalan használatáért, illetve szintén ütlegelésért és erőszakos viselkedésért. Miután Szőke ellen gyilkossági kísérletért is tettek feljelentést, az ügyet a megyei ügyészségre továbbították. A további kivizsgálást a megyei ügyészség végzi, a történtek jogi besorolását a törvényszéki orvos által kiállított látlelet, valamint a sérültek gyógyulási folyamata is befolyásolja.

A szombat hajnali incidens felvételeit szerdán portálunk itt közölte, a biztonsági kamerák felvételeit a szórakozóhely tulajdonosai bocsátották rendelkezésünkre.

Jelentsd fel a korrupt rendőröket!

A közleményben a rendőrség megjegyzi, hogy a kivizsgálás során pártatlanul, jogszerűen járt el, ezért alaptalannak találja a menetelésre való felhívásban a rendőrségre vonatkozó jelzőket, amit egy közösségi oldalon egy névtelen felhasználó (Székely Zsolda) indított el. A közleményben arra kérnek mindenkit, hogy aki korrupt rendőrökről tud, jelezze azt a megyei rendőrségen, a megyei ügyészségen vagy az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen.

Ugyanakkor a rendőrségi közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy bármilyen jellegű tömeggyűlést az 1991/60-as számú törvény alapján lehet megszervezni és lebonyolítani.



8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2016-01-28 20:06:57
A veleszületett hülyesèget nem gyógyítja a malacon vett diploma.
Aki pedig a nyájasan röfögő malacot sem bírja becserélni szépen dekorált diplomára, az legalább gyúrjon bicepszre, vagy vegyen vérfagyasztó stukkert
avatar
ooloo
2016-01-29 08:15:38
Az év vicce! :DDD
"A közleményben arra kérnek mindenkit, hogy aki korrupt rendőrökről tud, jelezze azt a megyei rendőrségen"

Hooool??? Rádú módóvéánnál??? DD
avatar
Pety
2016-01-29 09:01:26
Nahát, nahát
Ilyen tartalmasra sikerült jelentést a policija részéről nem olvastam az utobbi 25 évben, ebben a tomboló demokráciában .
Az illetékeseknek, bizonyitani van szándékuk, hogy Laszlo hibazott, hogy lassan öt terheli a felelöség, mert nem volt képes beletörödni a helyzetébe , hogy a keresztapa lokáljába a maffiucskák akar agyon is üthetik, és ha nem ad le figyelmeztető lövést akkor agyon is ütték volna . De kérdem én, hogy egy éjszakai szórakozóhelyen, nem teszi kötelezzövé a törvény a biztonság biztositását ? ? vagy ez az egy-ket lakoszobányi felület képes befogadni tobbszáz embert ?? Adnak ilyen szorakozó helységnek müködési engedélyt ?
És kérdem én mindezt akkor amikor meg a bukaresti tragédia kivizsgálása folyik, és minden efféle kérdésre öszpontosul a hatoság figyelme, na de persze nem Udvarhelyen és nem evela a ....tanyával kapcsolatosan

avatar
Pety
2016-01-29 09:15:46
.., Nahát
Sajnálatos modon, a Puji féle randalirozassal kapcsolatosan és az utánna lezajlott meneteléssel kapcsolatosan a rendőrségnek nem volt efféle hivatalos álláspontja, de most, hogy igazábol kezd bebizonyosodni hogy bajok vannak a hazuk táján, és ez a László ember nem az a konnyü dio akit meg lehetne vesztegetni a hallgatásáért, igy már nyilatkozgatni támadt kedve a hivatalnak ,
Ne feledjuk, hogy Laszlonak volt köszönhetö a bünszervezetekkel együttmüködő Márton J. közjegyzö lebuktatása, és nagyon remeljük, hogy neki is lesz közönhető az udvarhelyen tevékenykedő maffiozokkal valo leszámolás is !
Igen is Menetelünk ! Igen is bojkottaljuk az efféle szorakozohelyeket ahol nincsenek a fiataljaink bistonságban , ugy fizikailag, mint erkölcsileg !
Hajrá udvarhelyi józanemberek , gyerünk a menetelésre ! ! !
avatar
jutacs
2016-01-30 17:42:04
Vagyis minél több bunkó kőtörő agyatlannal rendelkezünk, annál jobb a város lakóinak.
A gondolkodásra is képes humanoid egyedeket
el kell zavarni a városból, így őrizhetjük meg nemes székely hagyományainkat.
avatar
Bőrönd Ödön
2016-01-31 11:23:21
re:
avatar
jutacs
Vagyis minél több bunkó kőtörő agyatlannal rendelkezünk, annál jobb a város lakóinak.
A gondolkodásra is képes humanoid egyedeket
el kell zavarni a városból, így őrizhetjük meg nemes székely hagyományainkat.

Nem jobb. Csak az a kérdés, hogy ki dönti el, hogy ki az agyatlan bunkó kőtörő.
Mert ha a részeges újságíró aki Csíki idegenekre lövöldöz, akkor régen rossz.
És az olvasó mit lát/hall?
Először az interjúban az hangzott el, hogy 3 golyót lőtt ki. Aztán kiderült, hogy 7-et.
Aztán, hogy belekötöttek. Mire kiderült, hogy ő kakaskodott.
A Formula1 minden díjkiosztásán le kellene lőni a nyertest, mert itallal leönti az ott lévőket?
avatar
jutacs
2016-01-31 14:07:11
Az eldöntéshez nem kell egyetem.
Az első osztályt oktató tanítónéni már meg tudja mondani, kit kellett volna születésekor ledobni a Budvár tetejéről.
avatar
Vidam kivul allo
2016-02-01 23:03:11
Latom a roman hirekbe is betetette Udvarhelyet Szoke.Hadd csamcsogjanak most mar a romanok is a szekelyek konfliktusain.Nem szamit ha romania mas varosaiban nem lettek volna ilyen uriemberek egy ilyen publicisztahoz.Termeszetesen eppen ezert amit o muvelt nem pontositjak, csak hogy szerencsetlent megvertek s az egesz varos terrorizalva van :) Ujabb Szoke izu manipulacio, ujabb valosag ferdites.Sajat otthonat, sajat bunkosagaval megpecseteli nemcsak a magyar ajku, hanem a roman ajku elmekben is!!!! Kivul allokent is, tobb ezer kilometerrol is Udvarhelyet jobban sajnalom e miatt, mint azok miatt.......

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."