Itthon » Kék fény

A rovarok továbbra is csipkelődnek

Aránylag könnyű hete volt a mentősöknek, a legtöbb gondot a méhek és a darazsak okozták.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

darazs
Darázs, illusztráció: femcafe.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. szeptember 10., 15:15
0 hozzászólás. 

A szeptember 3. és 9. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonhárom személyt vitt el szívproblémákkal a mentő, hat szívinfarktus, illetve tizenkét agyvérzés is volt. Harminckilencen magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig. Összesen tizennégy ember ájult el a szóban forgó időszakban.

Vasárnap estig hat közúti baleset történt a megyében, ezekben összesen kilenc személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan, szerencsére az utakon nem történt tragédia.

Csonttörés miatt nyolc embert kellett kórházba vinni, testi sértés miatt hármat. A mentőszolgálat munkatársait huszonegy pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, huszonhét traumás, nyolc epilepsziás, két asztmás és négy kómás esethez riasztották. Nehézlégzés miatt harminchét, hasmenéssel tizenhat, tápcsatornai vérzéssel hat személy került mentőbe. Tizenhárom azért, mert ittas volt, míg tizenkét szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. Harminchárom lázas és tizenegy rángógörcsben szenvedő betege volt a mentősöknek

Tizenegy személyt allergiás tünetekkel kellett kezelni, közülük a legtöbbnél, szám szerint ötnél rovarcsípés váltotta ki az allergiás reakciókat. Egy gomba- és három gyógyszermérgezés történt a múlt héten.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."