Itthon » Kék fény

Fegyvert és drogot keresnek Korondon - FRISSÍTVE

Több személygépkocsit is megállítottak Korondon a rendőrök, az autókat átvizsgálják, információink szerint drogot és fegyvert keresnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

lukacscsaba
Fotó: Haáz Sándor
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. május 26., 15:22
4 hozzászólás. 

Korond község területén több személygépkocsit is feltartóztattak szombaton a déli órákban, rendőrségi információink szerint az egész megye területén hasonló intézkedések vannak, mindez a csíksomlyói ünnepség biztonságáért. A feltartóztatottak között van Lukács Csaba, a Magyar Nemzet újságírója is, aki Kovács Tamás fotóssal együtt a marosvásárhelyi repülőtérről taxival igyekezett Székelyudvarhelyre. Mint ismert, vasárnap tartják Nyirő József újratemetését, Lukács Csaba jelenleg az újratemetésért felelős kommunikációs vezetőként is dolgozik.

Egy szemtanú szerint több autó áll a korondi rendőrség udvarán, mind magyar, mind román rendszámúak, ezeket fogják átkutatni. Mivel Lukács nem egyezett bele a taxi és csomagjai átkutatásába, jelenleg a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) munkatársait várják a helyszínre, akik átkutatják majd a gépjárműveket és a bennük utazók csomagjait.

Telefonon értük el Gheorghe Filip megyei rendőrségi szóvivőt, akinek nem volt tudomása a korondi esetről, de azt megerősítette, hogy az egész megye területén közúti ellenőrzések vannak. Mint mondta, ez a csíksomlyói ünnepség biztonsága miatt van. Megkérdeztük azt is, hogy ilyenkor mit ellenőrízhetnek a rendőrök, Filip azt felelte, hogy bármit: ilyenkor fegyvereket, fehér fegyvereket, drogot is keresnek, mert a nagy tömegre ezek a dolgok veszélyesek lehetnek.

Az elmúlt napokban és a hét végén megnőtt a rendőri jelenlét Székelyudvarhelyen és környékén: szombaton a városközpontban is több rendőrjárőr teljesített szolgálatot, járókelőket igazoltattak (pl. a II. Rákóczi Ferenc utcában) és több alkalommal a Szent Miklós-hegyi római katolikus plébánián is jártak, ahol értesüléseink szerint Nyirő József hamvai után kutattak. Mircea Dusa, a román kormány parlamenti kapcsolatokért felelős minisztere pénteken újságíróknak kijelentette: Hargita megye prefektusi hivatala kérni fogja a Nyirő József nevére kibocsátott temetkezési engedély semmisségének megállapítását. Hírügynökségi jelentések szerint személyesen járt Székelyudvarhelyen, hogy áttanulmányozza azokat a dokumentumokat, amelyek alapján a polgármesteri hivatal pénteken kibocsátotta a temetkezési engedélyt Nyirő József nevére.

FRISSÍTÉS:

Lukács Csaba újságíróval telefonon beszéltünk, megerősítette, hogy több autót is behoznak a korondi rendőrsg udvarára, ott átvizsgálják, majd elengedik őket. A korondi rendőrség udvarán várakozó Lukács portálunknak elmondta, hogy a rendőrök azt közölték, hogy drogcsempészet gyanúja áll fenn a megyében, ezért van a közúti ellenőrzés, valamint a csomagok átvizsgálása. Ő csak házkutatási parancsra hajlandó kinyitani a csomagját, mert szerinte az egy privát dolog. Ugyanakkor ügyvédet és konzuli védelmet kért, mert mint mondta, tart attól, hogy az átkutatás során esetleg belerakhatnak valamit a csomagjába, ami nem volt ott és ezt szeretné elkerülni. Szombaton délután öt órakor még mindig a házkutatási parancsot, illetve a csomagátvizsgálást elvégző DIICOT szakembereit várják a helyszínen.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hofika
2012-05-26 18:39:52
A drogot udvarhelyen keressék a pihe súlyú barna testvérnél :D
avatar
kszl
2012-05-26 18:55:50
pelenka csere megint meg volt a bocskoros szőröstalpú köcsögöknél.

Tiszta szívemből azt kívánom mindegyiknek ilyen temetése legyen.

Ideje lenne, hogy Vrancsán akkora földrengés legyen, hogy Erdélyt földrajzilag is leválassza romániától...
avatar
Lia
2012-05-26 19:13:47
Szerintem kezdodik valami es csak rosszabb lesz belole! Talan ugy jarunk mi is mint a szlovakiai kisebbseg! Es csendben ulunk, beletorodunk, mint eddig annyi mindenbe az evek soran.
avatar
hahaha
2012-05-26 20:33:49
Nagyon vagany lenne, ha a helyi bunozoket ellenorizgetnek igy. Ertve a barna boru eszkimokra es a tobbi feher ujgazdagra.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."