Itthon » Közélet

Tusványos 23: valamit mindig találsz

Közeleg Tusványos, immár huszonharmadszorra. Ugyanolyan lesz, de mégis más – Orbán Viktor sokadszorra jön, az Omega először.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...


szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. július 04., 10:44
5 hozzászólás. 

Tusványos több mint két évtizede van jelen az erdélyi nyárban, s ez idén sem lesz másképp július 24 és 29 között. „Hasonló és mégis más lesz a huszonharmadik Tusványos, újabb résztvevőkkel, fellépőkkel – például az Omega először lép fel nálunk" – mondta megkeresésünkre Jakab Attila főszervező. Orbán Viktor ismét lesz Tusványoson, mégpedig július 28-án, szombaton délelőtt, Tőkés Lászlóval és Németh Zsolttal együtt tart előadást a nagyszínpadon.

Ami a mostani román kormány tusványosi jelenlétét illeti, Jakab szerint nem valószínű, hogy az utóbbi hetek-hónapok, illetve napok történéseinek tükrében valaki jelen lenne majd a szabadegyetem előadásain.

Több mint tizenöt sátorban lesznek az előadások,

s idén a helyszín-sátrak nevet is kaptak. Az ún. fősátor idén Lőrincz Csaba nevét viseli, az EMNT-sátor neve Kós Károly-sátor lesz (ebben az erdélyi közélettel kapcsolatos előadások lesznek), Wekerle-Mikó sátor lesz a neve annak a helyszínnek, amiben a gazdasági kérdéseket vitatják meg, de többek között külön sátra lesz a Sapientiának, illetve az oktatással kapcsolatos előadásoknak, vitáknak is. Idén is lesz Teátrum sátor.

orban viktor tokes laszlo tusvanyos cimlap 01

Kedden, július 24-én csak koncert lesz (a Heaven Street Seven és a Quimby játszik), másnap reggel Semjén Zsolt és Németh Zsolt nyitják meg a tábort, aminek előadásai szerdától szombat estig tartanak majd.

A Tusványoson való részvétel ingyenes,

viszont a sátortáborba fejenként 26 lej lesz a belépő, az őrzött táborban a számítások szerint mintegy tízezer táborozó fér majd el – előfordulhat azonban, hogy ez hamar betelik, tavaly ez megtörtént.

A korábban ismertetett koncertprogram kibővül még két zenekarral: pénteken az Omega előtt Balázs Fecó és zenekara játszik majd, szombaton fellép a Transylmania is. A koncerteket több helyszínen buli követi a népszerű Csűrben, valamint más sátrakban.

Jakab Attila portálunknak hangsúlyozta, hogy a Tusványos nem fesztivál, elsősorban nem a koncertek a fő attrakció, hanem az előadások, a szabadegyetem – a politikusok nem vesznek részt a szervezésben, hanem a szabadegyetem irányvonalát, hátterét biztosítják. „A lényeg az, hogy ha odajössz, valamit mindig találsz, legyen az előadás, koncert vagy éppen humorest" – vallja a főszervező.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Vak Ond
2012-07-05 12:06:18
Támad a fasiszta diktatúra?
Hogy lehet, hogy hagyjátok, hogy a fasiszta diktatúra szócsöve legyen a rendezvény. Szétverik nálatok is a békés egymás mellett élés minden feltételét. Ez is csak a választási kampányuk része, vegyétek észre! Ez olyan, mintha mi ültetnénk a nyakatokba vissza Csaucseskut.
Ránkkényszeríti az eltávolodást minden európai értéktől, a demokráciát már felszámolta. Üldözi mindazokat, akik vissza szeretnének térni ezekhez az európai értékekhez. Nálatok is megjelent a megosztópolitikája. Sajnos még lehet, hogy nem, de folyamatosan egyre jobban fellelhetitek a hasonló jeleket Ti is! Gyúlöletet, feszültséget, üldöztetést és büntetést hordoznak. Rákosan elburjánzottak az anyaország testén, és fertőzni is képes. Mi sem hittük milyen rothasztásra, pusztításra képesek, őseink vagyonát elrabolták, elherdálták, felszámolások, végrehajtások, a családok ingatlanjainak elárverezés okozták, okozzák katasztrofális gazdaságpolitikájukkal, az ország hitelességének tönkretételével, az árfolyam elúsztatásával.
avatar
Vak Ond
2012-07-05 12:05:52
diktatúra 2
A jövőnket is ellopták! Az évtizedek alatt felhalmozott magánnyugdíjbefitetéseket megfenyegetésünkkel, zsarolásunkkal, a jogszabályok átírásával elrabolták. 3.000milliárd forintról beszélünk, amit utána el is simicskáztak. Nemcsak hogy elrabolták, és nem lesz meg a nyugdíjunk nagyrésze- a jövőnk, de az ország adóssága is növekedett tetteik miatt, így gyerekeink, unokáink is gyűlölettel gondolhatnak a politikai maffiára. Ezzel egyidőben óriási pénzeket vesz fel a kormány állampapírok horror magas- tehát kitermelhetetlen: 7-10%-os eurokamatok mellett, azaz ezek mind jobban eladósítanak. Ezt csak az EU tudná visszaszorítani, de a diktátor csak gyűlölt fejőstehénként gondol rájuk, akiktől minél több pénzt ki kell passzírozni, de az elveiket, erkölcsüket sárba kell tiporni, mert az nem kompatibilis az óhajtott fasizmussal.
De az elraboltak nem az ország javára lettek felhasználva, hanem a haveri kör oligarháinak lettek kiosztva megbízásoknak és pályázatoknak álcázott úton.NE KÍVÁNJÁTOK!
avatar
Vak Ond
2012-07-05 12:55:15
Szeku!
Ismerős valahonnan a helyzet? a személyi és diktatúrája védelme érdekében megalapította a magyar szekut (terrorelhárításnak becézve) 10milliárd adóftért, és azóta is horror összegeket vonnak el azok jólétére. 3-5-szörös zsoldot kapnak, mint a többi rendőr, ahonnan kiemelték őket politikai alapon. Hithűnek, erkölcsmentesnek, gondolkodásmentesnek kell lenniük. Ez a titkosszolgálat üldözi, hallgatja le, figyeli a korábbi mellett a politikai ellenzéket, "az eltiprandókat".
Elnyomásuk és maffia-állami eljárásaik miatt az anyaországból megindult a menekültek elvándorlási hulláma, ami évtizedek óta nem létezett. A jogállamiság,jogbiztonság megszűnt. Az ellenzéket zaklatják, médiáikat megszüntették hatalmi-, jogszabályi-, pénzügyi-, bírságolási intézkedésekkel.
Játékszerek lettünk. Kísérleti egerek egy elkorcsosult agyú Mengele karmai között. Jogi segítségre sincs mód, hiszen barátját nevezte ki Polt P-t (aki már bizonyított) legfőbb ügyésznek, aki minden hatalom elleni fellépést el...
avatar
lala
2012-07-05 16:45:09
re: Szeku!
Most pedig szepen csomagolj ossze Vak Ond, es huzzal el, haza!!
avatar
Vak Ond
2012-07-06 12:29:04
Kedves LaLa!
Hidd el, nélküled is el tudom dönteni, hogy mit csináljak. Nyilván nem Te mondod ezt meg nekem. Képzeld, ha mi toloncolnánk ki, mert nem tetszik a véleményed! Többek között ez a különbség a diktatúra és az európai demokratikus szemlélet között. Látom, hogy Te melyiket szereted.

Örömmel üdvözlöm azt a kezdeményezést, hogy Mo-on kell alapítani egy pártot, amelyre a külföldön élő magyarok tudnának szavazni.
Így elkerülhető lenne, hogy a fideSS szándékaival ellentétben a szavazati joggal megvásároltak se legyenek belekényszerítve egy fasiszta diktátort támogatni, és ugyanakkor a többi már akár lejáratott régi pártra se kelljen szavazzanak, hanem esetlegesen egy európai értékeket valló demokratikus alternatívát tudjanak támogatni, ami mindenki számára elfogadható lenne.
Gondolom, ahogy mi sem kívánunk nektek diktatúrát, úgy Ti sem nekünk, vagy másoknak.A nyomort és diktatúrát már kipróbáltuk. Nekünk nem tetszett. Lehet, hogy Lalának igen. Vagy a tapasztalat hiánya szól belőle?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."