Itthon » Közélet

Visszajön a „kicsi magyar világ”

Legalábbis fotókon, mert az 1940-es bevonulásról lesz kiállítás az Udvarhelyszéki EMNT szervezésében, akik autóbuszt indítanak az Igazság Napjára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

erdelyibevonulas
Ilyen és hasonló fotókra számítanak
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. augusztus 30., 08:55
0 hozzászólás. 

A szervezet szívügyének tekinti a Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása ellen szeptember elsején, Sepsiszentgyörgyön megszervezett békés tüntetést, ezért ingyenesen igénybe vehető autóbuszjáratot indít – harangozta be sajtótájékoztatón Nagy Pál, a széki szervezet elnöke. Akik részt kívánnak venni az Igazság Napján, legkésőbb péntek (augusztus 31.) délig jelezzék szándékukat a 0266-210575-ös telefonszámon. Az autóbuszok szombaton reggel 9 órakor indulnak a Márton Áron térről.

1940. szeptember 17. a magyar honvédség bevonulásának napja fontos történelmi dátum a székelyföldi magyar közösség számára. Az évfordulóra egy, korabeli fotókból és egyéb, magántulajdonban levő kordokumentumokból álló kiállítással emlékeznek meg.

Szabó Károly, a kiállításnak helyet adó Városi Könyvtár igazgatója, a széki szervezet alelnöke azzal a felhívással fordult az udvarhelyiekhez, hogy akinek van az eseményhez kapcsolódó fényképe, képeslapja, újságcikke, azt legkésőbb szeptember 14-én délután 2 óráig vigye be a könyvtárba. A dokumentumokat lemásolják, digitalizálják és az eredetit visszaadják a tulajdonosnak – közölte Szabó.

Szeptember 30-án ünneplik a Magyar Népmese Napját. Ugyanakkor Magyarul csak helyesen, szépen címszóval új programsorozatot indítanak a Civil Kurázsi Egyesülettel közösen azzal a céllal, hogy felhívják a helyi lakosok, cégek, vállalkozók, szervezetek és az önkormányzat figyelmét az anyanyelv megbecsülésére, helyes használatára. Az akció célja ugyanakkor arra ösztönözni a lakosságot, hogy a helyi közigazgatásban, ügyintézéskor is éljen törvényes jogával és igényelje a magyar nyelvű űrlapokat a hivatalokban. Az EMNT udvarhelyszéki szervezete ebben az évben is részt vesz az október 6. és 23. tiszteletére szervezett emlékünnepségeken és második alkalommal is megszervezi az Erzsébet-bált. A jótékonysági estet november 17-én, a Küküllő Szállodában tartják. A különböző rendezvények lebonyolításához szívesen várnak önkénteseket is a szervezet székhelyén, a Vár utca 4. szám alatt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."