Itthon » Közélet

Megkeresztelik a városi buszmegállókat

A bizottság dolgozik, a lista elkészült, amennyiben a polgármester rábólint, nevén nevezhetjük a felújított autóbuszmegállókat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Buszmegálló a Villanytelep utcában
Fotó: Katona Zoltán/archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. szeptember 05., 15:33
0 hozzászólás. 

A helyi autóbuszjáratokat működtető szállítási cég, a Bálint Trans, a három útvonalon levő megállóhelyeket elnevezte, de a névadást a hivatal kifogásolta, ugyanis a lajstromon több olyan, cégnevet is tartalmazó név is szerepelt, amelyeknek ingyen reklámot jelentenének a nevek.

A hivatal urbanisztikai osztályán érdeklődve megtudtuk, hogy a helyi járatok megállóhelyeinek névadásán egy többtagú, a polgármesteri hivatal és a város különböző intézményeinek munkatársaiból álló bizottság dolgozott az elmúlt időszakban.

A város egyes pontjain levő megállók nevének lajstroma elkészült, de ez még csak egy tervezet. A tulajdonképpeni névadást csak azután ejtik meg, miután Bunta Levente polgármester láttamozta és jóváhagyta azokat – közölték az illetékesek.

A névadással kapcsolatosan Jakab Mária, a bizottság egyik tagja, a hivatal urbanisztikai osztályának munkatársa elmondta, hogy a fő szempont az volt, hogy a név egyértelműen utaljon a megálló elhelyezkedésére, illetve az udvarhelyiek által közismert utca vagy történelmi személyiség neve legyen.

Amennyiben a városvezetőnek is elnyeri a tetszését a névsor, akkor hamarosan olyan neveken „szólíthatjuk" a városi buszmegállókat, mint például Tábor, Építők, Dávid Ferenc, Bethlenfalva, Fehéres, Cserehát, Kuvar, vagy Patkó.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."