Itthon » Közélet

Mennyi lesz idén a fűtésszámla?

Idén először szinte egyenlő a rendszerről leváló és a visszacsatlakozók száma. Hamarosan itt a fűtésszezon, kezdődik a feltöltés.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Feltöltik a fűtésrendszert
Közeledik a fűtésszezon, az Urbana is készül a télre
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. szeptember 13., 09:45
2 hozzászólás. 

Nem maradt már sok idejük azoknak, akik ki akarják mosatni a fűtőtesteket, a rendszert ugyanis szeptember 17. és október 1. között feltöltik – tájékoztatott Ráduly Mihály, a városi távfűtést és meleg vizet szolgáltató közüzemek, az Urbana Rt. igazgatója.

Ráduly az árakról is beszámolt, ezek szerint nem kell kenyéren és vízen átvészelni a telet. Csodák nem történtek, de a meleg víz ára 20 százalékkal csökkent idén januárban egy beruházás után módosított elszámolási módszer következtében.

Emelést nem terveznek, ahogy várhatóan a fűtésköltség sem módosul – az igazgató megnyugtatott, a jelenlegi 240 lej/Gcal lakossági árat nem áll szándékukban emelni, így a fűtésszámlák várhatóan ezen a télen a tavalyihoz hasonlóan alakulnak.

Jönnek az első visszatérők

A tavalyi fűtésszezon áprilisban ért véget, akkor összesen 2509-en voltak a rendszeren. Ez a szám idén is csappant: az augusztusi határidőig összesen 150 leválási kérést iktattak a közüzemeknél. Az igazgató elmondása szerint 100 esetben már megtörtént a leválás, a többi iratcsomó hiányos volt, így az engedélyezés a hiányzó papírok időbeni leadásának függvénye.

Az utóbbi évektől eltérően visszacsatlakozások is történtek, azokban a tömbházakban, ahol a lakásokban az egyéni hőszabályozást lehetővé tevő vízszintes elosztást beszereltették.

Ennek a rendszernek a kiépítését 2010-ben kezdték meg, akkor kettő, a következő évben három lépcsőházban szerelték be. Idén összesen 12 lépcsőház adott le erre vonatkozó kérést a közüzemekhez. Ebből a tervek szerint hét lépcsőházban, összesen 155 lakrészben szerelik be a rendszert, így, ha többen már nem válnak le, idén többen csatlakoznak vissza a rendszerre, mint ahányan búcsút intenek neki.

Ha megtörténnek a visszacsatlakozások, városi szinten összesen 10 lépcsőházban lesz vízszintes elosztású rendszer – mondta Ráduly.

Megoszlanak a távfűtők

Ami az Urbana Rt. klientúráját illeti, a legtöbb, távfűtést használó lakás a Bethlen-lakónegyedben (több mint ezer), a legkevesebb (alig száz) pedig a Tamási lakónegyedben van.

Az igazgatót a lakószövetségek tartozásairól is kérdeztük: pontos számokkal ugyan nem tudott szolgálni, de tudomása szerint a Sziget-lakónegyednek van tartozása.

Az idei karbantartások kapcsán Ráduly arról tudott beszámolni, hogy „a nyár folyamán az Urbana a hálózaton és a hőközpontokban végzett kurrens karbantartási munkálatokat".

Ezen kívül a visszaforgató vonal kiépítésén is dolgoztak a Bethlen-lakónegyedben, jelenleg pedig a vízszintes elosztású rendszerek kiépítése zajlik több tömbházban, elsőként a Tihadar bejáratban dolgoznak.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Krisztián
2012-09-19 16:59:45
Kérem tisztelettel, ha valaki tud olyanról aki visszacsatlakozott, az azonnal jelezze.Magas jutalmat kap.
avatar
vogul
2012-09-20 13:20:33
jön a pénz!
Függetlenség 53/9. A pénzátutalási címet rögtön küldöm (remélem komoly!), ha ír a bizwithmike@gmail.com -ra.
avatar
Krisztián
Kérem tisztelettel, ha valaki tud olyanról aki visszacsatlakozott, az azonnal jelezze.Magas jutalmat kap.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."