Itthon » Közélet

Lesz víz a Szejkén

Az utolsó pillanatban került napirendre, a tanács egyöntetűen elfogadta: ivó- és szennyvízhálózatot építenek Szejkefürdőre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Mofetta a Szejkén
Fotó: Kakasy Botond/archív
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. október 25., 15:37
2 hozzászólás. 

Rendes havi ülését tartotta Székelyudvarhely városi tanácsa október 25-én, ahol a két legfontosabb napirendi pont témája a Szejkefürdőre kiépítendő ivóvíz- és szennyvízhálózat volt.

Jöhetnek a csövek

A napirendi pontok közé az utolsó pillanatban, a tanácsülés napján felkerült tervezet szerint a város kijáratától, pontosabban az Ugron Gábor és Orbán Balázs utcák találkozásától, a Szejkéig tartana a vezetékrendszer, ami többek között a mofettát, a borvízmúzeumot, a szejkei színpadot és a környékbeli házakat látná el ivóvízzel, és biztosítaná a szennyvíz elvezetését.

Az 1 549 518 lej összértékű projektet a Total Proiect Kft. tervezte, akik 12 hónapos kivitelezési időt javasoltak. A költségeket, melyekből valamivel több, mint 14 ezer eurót tesz ki a tervezés, európai uniós, helyi és esetlegesen más forrásokból tervezi fedezni a polgármesteri hivatal. A hivatal képviselői elmondták, a tervezés értéke nem érte el a 15 ezer eurót, ezért nem írtak ki közbeszerzési eljárást, közvetlenül bízták meg a tervezőcéget, akikkel korábban is dolgoztak már együtt.

Jakab Attila kérdésére válaszolva a hivatal illetékeseitől megtudtuk, a projekt összhangban van a szejkei fejlesztésekkel. Szerintük egy olyan beruházásról van szó, amire feltétlenül szükség van, hogy további korszerűsítési munkálatokat végezhessenek el. A tanács egyöntetűen támogatta a projektet, mindkét erre vonatkozó határozatot elfogadták.

Mehet a területcsere, halasztva a sportegyesület

A továbbiakban szó esett még egy terület személyes tulajdonba történő visszaadásáról, a polgármesteri hivatalra vonatkozó köztisztviselői tisztségek betöltési tervéről, valamint a városi könyvtár szervezeti struktúrájáról. Mindhárom tervezetet elfogadta a testület, majd pozitívan döntött egy ingatlancseréről és a városi költségvetés módosításáról is.

Bár eredetileg szerepelt a tervezetek között a Pro Sport Székelyudvarhely Egyesület létrehozása, a tanácsülés kezdetekor már nem volt napirenden a téma, így erről nem tárgyaltak a tanácsosok.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
A mindenit
2012-10-26 11:36:13
Az esze all meg az embernek !
Figyelem tanacsos urak !
Ha nem tudnatok, habar mar tanulmanyokat is vegeztetek a problema kapcsan.
- Udvarhely szamos zonajaban a szennyvizvezetek siralmas allapotokat okoz a varos lakoinak, nem gyozi a vezetek elnyelni a vizet nagyobb essozesek idejen, igy sokszor elonti azombatfalva eggyes reszeit a trágyalé vagyis a szennyviz .( Pl. Sportcsarnok es kornyeke, es a focipalya is ilyenkor viz ala kerul )
-Ti erre az elavult vizhalozatra ujabb terhet nehezitenetek, racsatlakoztatva a szejkei rendszert. Evek ota csak bovul a rendszer, mert a palotakat nem lehet szennyvizvezetek nelkul elkepzelni, de hogy valamit tegyetek a regi csatorna korszerusitese erdekebe arra nem jut penz. Nem am, mert ott nincs erdek !
-Biztos nagy projektekben kell gondolkodni, ott van igazan nagy lehetoseg mindenre, viztisztito allomast epiteni, a Szejkerol bevezetni a szannyvizet, de hogy hogy milyen rendszeren halad a via az A pontbol a B-be azon nem gondolkodtok !
Kerdem en,KI VASAROLHATTA MEG A SZEJKET ??
avatar
Meteor
2012-10-26 14:35:26
re: Az esze all meg az embernek !
Az hétszáz fater, bolondul nem történnek csak ugy ilyen nagy beruházások.
Elkepzelhető, hogy vannak a varosnak olyan pontjai ahol még nincs kanalizálás , talán a vár környékén a város központjában sincs..........
Nem hülyeség amit irtál, valaki bevásárolhatott főldterületböl a Szejkén, nemsokára az is kiderül , vagy valaki részvényes a kivitelező cégben amelyik megnyeri majd a licitet,
Szebb jövőt !

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."