Itthon » Közélet

Euróezrekből leszünk népszerűbbek

A városközpont és a helyi látványosságok népszerűsítésére készül a polgármesteri hivatal. Sokba kerül, de meglátjuk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Turisztikai információs pont a központban
Turisztikai információs pont a központban. Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. január 17., 10:19
0 hozzászólás. 

2011-ben a Regionális Operatív Program keretében a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztériumnál 200 ezer eurós összegre pályázott és meg is nyerte azt a polgármesteri hivatal. A tetemes összeget az önkormányzat a város történelmi központjában és a város területén levő látnivalók, nevezetességek népszerűsítésére, reklámozására szánta, abban a reményben, hogy sikerül növelni a turisztikai vonzerőt.

Nem fabódé, hanem pont

A folyamatban levő, nagyszabású projektnek eddig egyetlen konkrét eredményét láthattuk. Ez az a bizonyos „fabódé" néven elhíresült házikó, amelyet az Emlékezés Parkjában, a városi közvécé közvetlen szomszédságában helyeztek el tavaly.

„Nevezzük nyugodtan Információs pontnak, mert ez a rendeltetése és a becsületes neve" - korrigálta a „fabódét" Bálint Attila, a hivatal sajtószóvivője, akitől azt is megtudtuk, hogy - a házikó, amely sokak véleménye szerint cseppet sem látványos, tulajdonképpen tavasszal kezd „működni".

Nem téved el, ki ide belép

Itt lehet majd kapni azokat a szórólapokat, naptárakat, térképeket, különböző, a város nevezetességeit népszerűsítő kiadványokat, amelyek most készülnek - világosított fel a szóvivő.

A reklámanyag elkészítésére kiírt közbeszerzési eljárást a Top Invest nyerte meg, műhelyükben készülnek azok az információs táblák is, amelyek utat mutatnak majd az Udvarhelyre látogató turistáknak, hogy könnyen és egyszerűen eligazodjanak és idegenvezető nélkül is megtalálják a Székely Támadt várat, a Jézus Kápolnát vagy éppen a Tamási Áron Gimnáziumot, a ferencrendi templomot.

Tábla jelzi majd, hogy merre van a Gimi

Ezeket az irányjelző, nagy méretű, figyelemfelkeltő táblákat a város különböző pontjain fogják felállítani. Hogy pontosan hol, az még nincs meghatározva, de a történelmi központot biztosan „betáblázzák".

Vásárra viszik a várost

A különböző kiadványokhoz, szóróanyagokhoz és a most készülő könyvhöz nem csak az Információs pontban, de a Bethlen Gábor utca 43. szám alatt, a volt Szinfó helyén működő Tourinfónál is hozzájuthatunk - tájékoztatott Bálint Attila.

Hozzátette, hogy pályázati pénzből nem csak a nyomtatványokra, táblákra költenek, de más, a várost népszerűsítő, nagyszabású kiállításokon való részvételre is. Tavaly novemberben például első ízben volt standdal jelen a város a bukaresti Romexpón – a bemutatkozás sikeres volt, idén sem maradnak le a hazai legnagyobb kiállításról és vásárról.

Tavasszal vonzóbbak leszünk

Kérdésünkre, hogy az ingyenes reklámhoz a vendéglátó egységekben, panziókban, a turisták által is látogatott szórakozóhelyeken hozzá lehet-e majd jutni, Bálint azt válaszolta, hogy nem kizárt, de erről egyelőre nem született döntés, az viszont biztos, hogy a hivatal azért dolgozik teljes gőzerővel az ügyön, hogy tavasszal, a turistaszezon kezdetekor már idegen szemmel nézve is népszerűbb legyen a város.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."