Itthon » Közélet

Ne vágj ki jelzett fát!

Több kilométer turistaösvény készült el megyénkben a biztonságos természetjárás érdekében, a jelzésekkel ellátott fák pedig fontos részét képezik ezeknek az utaknak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Turistaosveny
Turistaosveny
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 12., 08:44
0 hozzászólás. 

Turistajelzes

Hargita Megye Tanácsa Biztonságos hegyi turizmus néven többéves programot működtet, amely keretében a Hegyimentő Közszolgálat alkalmazottjai és önkéntes munkatársai felmérik, kifestik és felújítják a megyében található összes turistaösvényt. Ez többéves program, amelynek máris kézzelfogható eredményei vannak: több kilométer turistaösvény készült el, sok jelzéssel ellátott oszlopot helyeztek el, növelve ezzel a túrázás biztonságát. Sok esetben a turistajelzéseket jól látható fatörzsekre festjük.

„Személyes kérésem, és azt hiszem, minden természetben barangoló székelyföldi lakos, valamint a Székelyföldre látogató turisták érdeke, hogy a turistajelzésekkel ellátott fákat ne vágják ki! Kérem, óvjuk erdőinket, fáinkat, és fokozottan vigyázzunk a turistajelzéssel ellátott fákra és turistaösvényekre” – hívta fel a figyelmet Borboly Csaba, Hargita megye tanácselnöke.

Turistaosveny

A turistajelzések elsősorban a Székelyföldön barangolók, az idelátogató turisták biztonsága szempontjából fontosak, mivel egy jó helyre festett jelzés akár életet is menthet. Nem utolsósorban a turistaösvények rendben tartásába, a jelzések festésébe értékes, sokszor önkéntes munkát, illetve közpénzt fektettek. A tanácselnök egymás munkájának tiszteletben tartására hívta fel a figyelmet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."