Itthon » Közélet

Eltűnt a gyilkosság helyszíne

Engedély nélkül bontották, és szemtanúk szerint két nap alatt tüntették el a tavalyi gyilkosság helyszíneként elhíresült istállóromot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Az istálló helye Kadicsfalván
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. február 06., 13:08
0 hozzászólás. 

Tavaly augusztusban kegyetlen gyilkosság híre rázta meg az udvarhelyieket. Augusztus 8-án egy lány – a 19 éves Fekete Izabella – holttestét találták meg Kadicsfalván egy elhagyatott istálló épületében.

Másnap őrizetbe vették az ügy egyetlen gyanúsítottját, Krafft-Szabó István udvarhelyi lakost. Krafft mostanáig előzetes letartóztatásban várta a nyomozás végét, néhány nappal ezelőtt viszont kitűzték a tárgyalás időpontját: az ügy első tárgyalása február 18-án lesz Csíkszeredában, a Hargita megyei Törvényszéken. Krafft itt már vádlottként, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság vádjával áll a bíróság elé.

A korábban lapkihordóként dolgozó férfi az elmúlt hónapokban több levelet is eljuttatott a Hargita Népe Udvarhely szerkesztőségének, amelyekben ártatlanságát bizonygatja. Utolsó levelében azt álltja, hogy beismerő vallomását erőszakkal csikarták ki belőle, és a helyszínelés során is minden előre meg volt szervezve, többek között szalaggal jelölték meg, merre kell mennie az eset rekonstruálásakor).

Az istállónak nem is kellett volna ott lennie

A tett helyszíne egy elhagyott, romos istálló épülete volt, amit időszakosan hajléktalanok, és romák használtak. A környék lakói rendszeresen elhaladtak mellette, amennyiben gyalogosan indultak a városba, ugyanis erre lehet a leghamarabb megközelíteni azt.

kadicsistallo-03

Néhány hete azonban teljesen eltűnt a romos épület. Farkas Domokosnál, a polgármesteri hivatal urbanisztikai osztályának vezetőjénél, a város főépítészénél érdeklődve megtudtuk, hogy korábban volt kiállítva bontási engedély az említett épületre.

A bontási kérelmet a budapesti Harcon vállalat nyíregyházi Harcon Építés Kft. sepsziszengyörgyi kirendeltsége nyújtotta be, még 2009-ben, majd az engedélyt meg is kapta még jelzett év július 4-én. Ennek érvényessége három évre szólt, tudtuk meg Farkastól.

Kis számolgatással arra jutunk, hogy legkésőbb 2012. július 4-re már teljesen le kellett volna bontani az épületet. A főépítésznek nincs tudomása arról, hogy kérték volna az engedély meghosszabbítását.

Két nap alatt takarították el

Az egyik közelben lakó elmondása szerint az elhagyott istállót tavaly decemberben bontották el, a kiérkező munkások két nap alatt teljesen eltüntették a romos épületet. A szemtanú elmondása szerint a munkálatokat a küküllőkeményfalvi székhelyű Tip-Autoimpex SRL végezte el.

A cég vezetője jelenleg nem tartózkodik az országban, így telefonos érdeklődésünkre nem tudott választ adni, hogy mikor és kinek a megbízásából végezték a bontást. Elmondása szerint ellenőriznie kell az adatokat, amire csak akkor kerülhet sor, ha hazaért.

A sepsiszentgyörgyi Harcon céget is kerestük telefonon, de a Közpénzügyi Hivatalban bejegyzett telefonszámon nem jelentkeztek. Az interneten keresgélve nem találtunk információt a cégről, csak egy 2012-es cikket, ahol a magyarországi Harcon neve egy több tíz millió forintos pénzsikkasztási ügyben szerepel.

Frissítés: Amint az később megtudtuk, a fent jelzett cikkben a budapesti Harcon Kft.-ről van szó, nem a bontási engdélyt kérő nyíregyházi Harcon Építés Kft.-ről.

kadicsistallo-04

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség sajtószóvivője kérdésünkre elmondta, hogy bár az eset részleteit nem ismeri, de az egy természetes eljárás, hogy ha a helyszíni nyomozás lezárult, akkor a bűnügyi helyszín területét felszabadítják, így újból a tulajdonos rendelkezhet felette.

Igaz viszont az is, hogy volt már példa arra, hogy a nyomozás során, négy év után újra helyszíneltek a tetthelyen újabb bizonyítékok után kutatva, egészítette ki Filip. Ezt jelen esetben már biztosan nem tudják megtenni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."