Itthon » Közélet

Gyakornokokat fogad Hargita Megye Tanácsa

A padhordástól az ország új régiós felosztásának a háttérelemzéséig minden típusú munkára szükség van Hargita Megye Tanácsánál.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Borboly Csaba
Összesen 44 gyakornokot tudnak fogadni
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. február 27., 11:19
0 hozzászólás. 

Kedden tartott előadást Borboly Csaba megyei tanácselnök a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetemen. A megyei tanácsnál és alintézményeinél 44 gyakornokot tudnak fogadni idén.

Hargita Megye Tanácsa az idei évtől lehetőséget biztosít fiatalok/diákok számára, hogy gyakornokként bekapcsolódjanak a hivatal, illetve alintézményeinek napi működésébe. A program célja, hogy a résztvevők megismerjék a megyei tanács működését, betekintést nyerjenek a közigazgatás alapelveibe, intézményrendszerébe, feladataiba, egyszóval mindabba, amit a közigazgatás fogalma fed, és így közvetlen rálátást nyerjenek a közigazgatásnak az állami szervek rendszerében betöltött szerepére.

A gyakornokok aktívan részt vehetnek többek között Hargita Megye Tanácsa, illetve alintézményei eseményeinek, programjainak szervezésében, pályázati iratok, kérdőívek összeállításában, hivatalos levelek, beszámolók, jegyzőkönyvek, értesítések megírásában, sportprogramok lebonyolításában, külügyi hírlevél összeállításában.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke február 26-án, kedden a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem politikatudományi karán mutatta be az általa vezetett intézményt, annak szerteágazó tevékenységét, „kiszolgáló hivatal" jellegét, valamint a gyakornoki programot.

„Azzal szembesültem, hogy bár az alintézményekkel együtt mintegy háromezer ember dolgozik nálunk, az európai uniós források sikeres lehívása után, a projektek gyakorlatba ültetésénél még több személyre van szükség. Sokszor hiányzik a felkészült munkaerő, amely segíthetne az uniós pénzek sikeres elköltésében. Egyre bővülő szolgáltatói tevékenységünk egyre nagyobb munkaerőt igényel, és folyamatosan alkalmazunk fiatalokat, akiknek karrierlehetőséget tudunk ajánlani – fejtette ki a megyeelnök, aki azt is elmondta, hogy tapasztalata szerint a frissen végzett egyetemi hallgatóknak fél vagy egy évre van szükségük, hogy beleszokjanak a megyei tanács rendszerébe.

Az általunk szervezett vásárokon való padhordástól az ország új régiós felosztásának a háttérelemzéséig minden típusú munkára szükség van nálunk. Mindenkire szükségünk van, aki dolgozni akar – jelentette ki Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsa és az alintézményei idén összesen 44 gyakornokot tudnak fogadni, és a tevékenységi kör nagyon széles, mivel 850 rendezvényt/programot bonyolítanak le évente. Természetesen más városokból, illetve más egyetemekről is várnak jelentkezőket, a program népszerűsítő kampánya folytatódik.

A gyakornoki helyekről, feladatkörökről részletes információ található a megyei tanács erre a célra létrehozott honlapján.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."