Itthon » Közélet

Elindult a Zöldiskola program

A TRE-F Egyesület hathónapos programja környezetvédelmi célokat tűz ki maga elé.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

zold_kez
zold_kez
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 15., 09:26
0 hozzászólás. 


Zöldiskola címmel indította el hat hónapon keresztül tartó, környezetvédelmi és tudatos hulladékkezelésre nevelő programját a TRE-F egyesület. A programban két megye (Hargita és Kovászna) 53 iskolája vesz részt, mottójuk pedig nem más, mint Te is felelős vagy a jövőért!. A program keretén belül tudatosítani szeretnék a szelektív hulladékgyűjtés, valamint az újrahasznosítás fontosságát, ezáltal felhívni a figyelmet minden ember egyéni felelősségére a környezetvédelem terén is.

zold_kez

A résztvevő iskolákban úgynevezett Zöld csoportok alakultak, melyek között a januártól májusig egy verseny zajlik, a program utolsó részében egy közös kirándulásra is sor kerül. Emellett június 5-én, a Környezetvédelmi Világnap alkalmával kiértékelik a programot és díjazzák a legjobban szereplő csapatokat. Ezzel egyetemben egy kiállítás is nyílik a zárórendezvényen - ezt városunkban szervezik meg.

A szervezők szeretnék mindenki tudtára hozni, hogy a Țara lui Andrei című verseny januári szakaszán a Zöldiskola program is részt vesz, és akár 5000 eurós nyereményben is részesülhet, amennyiben jól teljesít. Ehhez szavazatokra van szüksége, így bárki segítheti a civil kezdeményezést, amennyiben regisztrál a www.taraluiandrei.ro honlapon és a Școala Verde néven futó programra voksol.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."