Itthon » Közélet

Beiktatták Hargita megye prefektusát és alprefektusát

A csíkszeredai megyeházán iktatta be Kelemen Hunor művelődési miniszter Hargita megye két vezető személyét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

PrefBeikt10.01.17
PrefBeikt10.01.17
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 17., 19:15
0 hozzászólás. 


A mai napon került sor Ladányi László Zsolt prefektusként, illetve Constantin Strujan alprefektusként való beiktatására. A január 17-i hivatalos ceremóniát Kelemen Hunor az Emil Boc miniszterelnök által jegyzett, a két magas rangú köztisztviselő kinevezésére vonatkozó kormányhatározat felolvasásával kezdte, amit az újonnan kinevezett két tisztségviselő eskütétele követett. A miniszter megköszönte a volt prefektusnak, Constantin Strujannak az elmúlt öt év munkáját. Kelemen szerint a leköszönő kormánymegbízott megpróbálta lehetőségeihez mérten betölteni tisztségét, és reményét fejezte ki, hogy ugyanígy folytatja munkáját alprefektusként is.
PrefBeikt10.01.17_1
„Ladányi László Zsolt, Hargita megye új prefektusa nagyon nehéz időszak előtt áll, ugyanis a gazdasági válság csökkenti a mozgásterét. A 2010-es év prioritása a decentralizáció életbeléptetése kell, hogy legyen, amelyhez partnerekre van szükségünk. Az RMDSZ a Demokrata-Liberális Párttal való együttműködését hosszú távra tervezi, mely koalíció a partnerségen kell, hogy alapuljon. Remélem, hogy a polgárokhoz minél közelebb, a polgárok érdekeit szolgálva, minél szorosabb partnerségben fogunk tudni kormányozni” – jelentette ki Kelemen Hunor.
PrefBeikt10.01.17_2
A lakosság érdekeit szolgáló partnerségen alapuló jó kapcsolatot reméli Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is az új vezetőktől. A megye önkormányzatának elnöke megköszönte Constantin Strujannak az eddigi együttműködését, akivel még a megyei tanács alelnökeként, majd elnökeként is együtt dolgoztak. „Remélem, hogy az elkövetkező, költségvetési megszorításokkal, leépítésekkel terhelt időszakban sikerül oly módon együttműködnünk a megújult prefektusi hivatallal, hogy biztosítani tudjuk szolgáltatásainkat a korábbi időszakhoz hasonló minőségben. Ugyanakkor a decentralizáció folyamatának életbeléptetéséhez nagyon fontos a megyei tanács, a prefektúra és az önkormányzatok szoros együttműködése, hogy a kényszerű döntések közül a lehető legkevesebb rosszat kelljen meghozni” – hangsúlyozta az elnök.
PrefBeikt10.01.17_3
Ladányi László Zsolt prefektus együttműködéséről biztosította a megyei tanácsot és az önkormányzatokat. „Van tennivaló a megyében. A decentralizáció meg kell, hogy történjen, és az elkövetkező időszak a gazdasági válság ellenére is fejlődő gazdaságot, nyugalmat és békét kell hozzon a megye életébe. Remélem, hogy az intézmények korrekt együttműködése a megye valamennyi állampolgárának javára fog válni” – fejtette ki az újonnan beiktatott Hargita megyei prefektus.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."