Itthon » Közélet

Borboly és Ladányi: kéz a kézben

Borboly Csaba tanácselnök és Ladányi László Zsolt újdonsült prefektus közös tervek elé nézett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Borboly_Ladanyi
Borboly_Ladanyi
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 22., 08:57
0 hozzászólás. 


„A megyei tanács és a prefektúra szorosabb partneri viszonyát jelzi az, hogy az elnöki iroda rövidesen a prefektusé mellett lesz” – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A két intézményvezető közös terveiket ismertette a csütörtöki sajtótéjékoztatón.

Borboly szerint a prefektusi intézmény a megyei érdekegyeztetés fórumává kell váljon, a prefektúrának és a megyei tanácsnak közösen újra kell élesztenie a konzultációs testületeket az oktatás, mezőgazdaság, föld- és erdőterület-visszaszolgáltatás, közigazgatás, többnyelvűség és szociális ügyek terén, és létre kell hoznia ilyen bizottságot ott, ahol ilyen még nem működött, például az egészségügy terén. E bizottsági megbeszéléseket havonta vagy kéthavonta tartják majd, és olyan személyeket hívnak meg, akiknek a szavuk számít az illető szakmában.

Borboly_Ladanyi

A megyei önkormányzat elnöke azt is fontosnak tartja, hogy a prefektus részt vegyen a rendszeres térségi fórumokon is, amelyeken önkormányzati vezetőkkel egyeztetnek. Borboly külön kitért a közintézmények kétnyelvű feliratainak kérdésére. Mint mondta, együtt jobban oda kell figyelniük arra, hogy az intézmények betartsák a vonatkozó törvényt, az állampolgárok pedig akadálymentesen használhassák anyanyelvüket minél szélesebb körben.

Ladányi László Zsolt szintén a rendszeres egyeztetés híve, ezenkívül pedig, mint közölte, közösen kell fellépniük a szegénység ellen és a gazdaság fellendítése érdekében. Ezt külföldi befektetők vonzásával, a hátrányos helyzetűek integrációjának segítésével és a bürokrácia csökkentésével kívánják elérni. A decentralizációt is szükségesnek tartja a kormánybiztos, illetve azt, hogy az európai uniós pályázatokról, támogatásokról egyeztessenek.

„Könnyű lenne minden problémára azt mondani, válság van, nincs rá pénz, de ez csak ürügy egyeseknek, hogy ne dolgozzanak. Mi dolgozni szeretnénk a helyi lakosok érdekében” – szögezte le Borboly Csaba.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."