Itthon » Közélet

Bizottsági vélemények az ANL-s listáról

Az ifjúsági, ANL-s lakásokat elbíráló bizottság közzétette az igénylők névsorát, ami korántsem végleges.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

anl_doszar
anl_doszar
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. január 27., 17:38
13 hozzászólás. 


A bizottság tagjait a lista jogosságáról, a tanács majdani szavazásáról, illetve a nemrég napvilágot látott botránykeltő hírekről kérdeztük.

A Zöld Párt képviselője, Jakab Attila diplomatikusan fogalmazott: "A meglévő információk és a hozzánk eljutatott dokumentumok alapján a lehető legjobb eredmény született. Én 90 százalékban megbízom benne." Arra a kérdésre, hogy a Zöld Párt megszavazza-e a listát, igennel válaszolt. „Egy rendkívüli tanácsülésen kerülhet erre majd sor” – mondta Jakab. „Az ügyről a bizottsági ülés után hallottunk, így nem vitattuk meg, nem volt rá lehetőség” – fejezte be a zöldpárti politikus.

Városunk polgármesterét, Bunta Leventét, telefonon kérdeztük, aki készségesen válaszolt: „A kollégák megpróbálták a lehető legjobb munkát végezni. Az adott körülmények között a lista jó, de magában hordozza a hibalehetőségeket, hiszen emberek készítették.”

A napvilágot látott iratokról és a körülötte levő botrányról is megkérdeztük a város elöljáróját, így válaszolt: „Szerintem, attól, hogy valaki itt dolgozik, attól még kaphat lakást. A közeljövőben biztosítani kell, hogy az adatokkal ne játszanak. Sem bizottsági tag, sem külső ember egymagában nem nézhetett volna az iratokba, fényképezni sem szabadott volna. Felelősségre kell vonni azt a személy, aki ebben az ügyben illetékes, fegyelmi eljárást indítunk. Egy iratcsomót sem néztem meg eddig, de ha érkeznek panaszok, akkor utánanézünk.”

A Magyar Polgári Párt részéről Molnár Miklós nyilatkozott a ma közzétett listáról, több részletre is kitérve. Elmondta, a korábbi lista megjelenése után ők javasolták a meghallgatásokat, ugyanis néhány dossziénál rendellenességeket fedeztek fel. Ezek eredményeként körülbelül 15-20 család került jogosult helyre, a korábban 46 ponttal befutó helyen szereplő Farkas Mária a mostani listán már hátrébb került, ám pontjai száma nem változott. Az MPP az ő pontszámát kifogásolja a listán, Molnár elmondása szerint ugyanis 10 ponttal kevesebb járna neki, lévén, hogy lakásának alapterülete nagyobb, mint 36 négyzetméter.

Ennek megállapítása során is problémákról számolt be a Polgári Párt tanácsosa: a lakás területét nem tudták ellenőrizni, ugyanis nem kaptak bebocsátást oda, ezért az efölött lévő lakrészben voltak kénytelenek elvégezni a méréseket. Molnár hozzátette, a keddi bizottsági ülés után úgy váltak el, hogy a polgármesteri hivatal munkatársai az előre megbeszélt elvek alapján rangsorolják az azonos pontszámmal rendelkezőket, valamint Farkas Mária dossziéjának ügyét is rendezik. Az előbbi lefolyásáról nem tudnak, ám bíznak benne, hogy a hivatal helyesen járt el, ám az illető személy jelenlegi pontszáma miatt nem hajlandóak aláírni a listát. Ezt egyébként a polgári tanácsos elmondása szerint még egyik bizottsági tag sem látta és nem is látta el kézjegyével.

Észrevételeket az ANL-s listával kapcsolatban holnaptól várnak, hiszen a névsor korántsem végleges. Miután megtörtént a fellebbezés, a székelyudvarhelyi tanács elé kerül az igénylőket tartalmazó nyilvántartás és majd ott szavaznak a városatyák, mindezt egy rendkívüli tanácsülés alatt. Ennek időpontja feltehetően a következő csütörtök, de erről holnap döntenek, a rendes havi tanácsülésen a városatyák.



13 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kezicsokolom
2010-01-27 19:46:57
Én fellebbezek :evil:
avatar
jkbcsb
2010-01-27 20:20:08
A fenti cikkben az ötödik bekezdés végén Bunta azt mondta, hogy "Egy iratcsomót sem néztem meg eddig..." Akkor mit csinált két héten keresztül a bizottságban?
avatar
baloghpali
2010-01-27 20:22:29
Mi az, hogy ezs még közel sem végleges lista?
Még meddig játszanak a lista végén levő családok idegeivel?????
avatar
konzervativ
2010-01-27 21:13:50
A helyzet az, hogy a szoban forgo Farkas Maria Farkas Gyorgy, Bunta elso emberenek a felesege. A harom szobas lakasban, amelyet eppen Buntaektol "berelnek", 15 negyzetmeteren elnek, legalabbis sajat bevallasuk alapjan. Innentol kezdve a polgarmester is saros ebben az ugyben, hiszen o tudja a legjobban, hogy valotlan, ami a dosszieban szerepel. De hogy ne lehessen hozzanyulni bizalmi emnberehez, bizottsagi jovahagyas nelkul kiadja a listat. Hihetetlen!
avatar
konzervativ
2010-01-27 21:20:00
meg szep, hogy az mpp-seknel ez kiverte a biztositekot. Oriasi botranyt erzek, ez a polgarmester fejebe is kerulhet...
avatar
zdorfy
2010-01-27 21:59:59
Ideje lenne mar leszalni Farkasekrol, nem gondoljatok??? foleg hogy nem is eselyesek, de ha nem, akkor foglalkozunk a tobbi igenylovel is, azokat is szedjuk szet es meglassuk kinek is van igaza, hol van a kutya elasva.
avatar
gezuka
2010-01-27 22:15:03
Biztos van a listan olyan, aki nem erdemli meg a lakast, megis kap. De szerintetek Jenci nem adott ki lakast nem "megfelelo" kezbe? Konzervativ szerint ez a polgarmester fejebe is kerulhet. Miert nem kerult Jenci fejebe is a dolog? Es szerintetek hogy kerult Farkasek dokumentuma a nyilvanossag ele? Szerintetek ki adta az adatokat, fenykepekkel egyutt Szoke Lacinak (Szasz Jeno korabbi kampanyfonokenek, ha jol tudom), hogy feltegye www.fekete-feher.info oldalra?
avatar
zoltika
2010-01-27 22:47:28
Gezuka, most a Farkasek csalasarol van szo. Ne probald elterelni a figyelmet rola mas iranyba. :angry:
U.I.remelem te is nem 16 orat dolgozol. :woohoo:
avatar
eek
2010-01-27 22:51:28
Egyik kutya masik eb. Ugy latszik minden polgarmester hozza a maga csapatat es meg mindig ven amit lesapolni a varoson. Jenci hozta Forit, Bunta hozta a Farkas csaladot. Lehet hogy ez utobbinak nehezebb dolga lessz.
avatar
karcsika
2010-01-28 09:51:40
Miert van szerintetek ennyi noi igenylo csaladdal? Gondolom csaladdal, mert 3-4 szemelyre van igenyelve a lakas sok esetben. Ugyanakkor a magasabb pontszamhoz elegedhetetlen a hazastars es a gyerek. Es ha mar hazastarsi viszony van ket fel kozott, miert nem veszik figyelembe mindket fel vagyonat? Igy elkerulheto lenne az, hogy valaki, akinek van 1-2 lakasa, esetleg haza, elkuldi feleseget lakasigenylesre es nagyon nagy esellyel meg is kaphatja a lakast. Ezaltal kiadhato lesz a sajat lakasuk.
avatar
Aron
2010-01-28 09:52:27
Bunta Leventet is at kellene kereszteni Bunda Leventenek ...mert szerintem siman megerdemli ... tobb teny is igazolja ... egyetlen dossziet sem latott, Farkasek berelet lakasa 15nm ... szoval... ez sem kulonb egy fokkal sem elodjenel, legalabb a masik tudott beszelni es nem mondott annyi ellentmondast allitasianak mint Bunda Ur ...
avatar
jere cecilia
2010-01-29 22:22:56
karcsikanak, annak a nevere van leadva a keres akinek a csaladban magasabb a vegzettsege,ugyamis magasabb
vegzettseg = tobb pont
erre nem gondoltal?
avatar
agressziv kismalac
2010-01-30 10:14:16
nem tudtam hogy ilyen sok nő választ alacsonyabb végzettségű társat magának

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."