Itthon » Közélet

ANL-s botrány közeledik?

Elgondolkodtató és utánajárást igénylő blogbejegyzés látott napvilágot, ami szorosan kapcsolódik a városunkban jelenleg is folyó ANL-s lakáselosztási ügyhöz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

anl_doszar
anl_doszar
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 26., 16:05
25 hozzászólás. 


Szőke László Fekete-Fehérre keresztelt blogján egy igen kényes, ifjúsági lakásigénylők névsorára vonatkozó téma került ma terítékre. A magát ismeretlen székelyföldi újságíróként emlegető szerző egy olyan, listán szereplő személy iratait tette közzé, aki rokoni kapcsolatban áll a polgármesteri hivatal egyik vezetőségi tagjával. A blogbejegyzés többek között részletezi, hogy a szóban forgó kérvényező milyen módszerekkel próbálta átjátszani a lakáselosztás kritériumrendszerét, közben minél több pontot gyűjtve be.

Az ügy tisztánlátása érdekében több oldalról is próbáltuk megközelíteni az esetet, a polgármesteri hivatalban több helyen is kopogtattunk. Mint kiderült, az ifjúsági lakások szétosztásával foglalkozó bizottság közös megegyezés alapján nem nyilatkozik egy kérvényezőről sem személyesen, amíg nyilvánosságra nem hozzák a végleges listát. Erre hivatkozva, az ügyet senki sem kívánta kommentálni.

anl_doszar

Azt megtudtuk, hogy a bizottság jelenleg is aktívan dolgozik a véglegesítésen, a szociális eseteket kifejezetten érzékenyen kezelték, a problémás részleteket vizsgálják. Valószínűleg a hét végére teszik nyilvánossá munkájuk eredményét. Ezt követően minden érintett élhet panaszadási lehetőségével.

Ugyanakkor szerdáig a kérvényezők a polgármesteri hivatal szociális osztályán egy kérés ellenében kikérhetik két másik listaszereplő iratait, így ellenőrizve a pontozási rendszert. Farkas Ibolyától, a hivatal munkatársától megtudtuk, hogy kedd délig még egy lakásigénylő sem élt ezzel a lehetőséggel. Sajtósként viszont nem nézhettünk bele a kérdéses személy iratcsomójába.

Tehát várnunk kell a véglegesítésig, akkor talán tartalmasabb válaszokat is kaphatunk a bizottságtól.



25 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
asztalos
2010-01-26 18:42:12
Habár derék polgármesterünk a lakásokkal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy "Sem utódja, sem boldog őse, Sem rokona, sem ismerőse Nem vagyok senkinek" úgy látszik csak kerülnek ismerősök. És mit lehet tudni, még kerülhetnek rokonok is. Az azért dicséretre méltó, hogy szereti a magyar irodalmat és idézni is tud Adyból de kár, hogy mikor tettekre kerül sor már nem úgy cselekszik.
avatar
pandietele
2010-01-26 19:45:24
Hajrá Lacika!
Lacika, az első hozászóló, minden bizonnyal kissé frusztrált egyén, azon sem csodálkoznék, ha tulajdonképpen egy analfabéta looser lenne.....
Szóval Lacika szerint a színész és az orvos nem érdemel hajlékot a feje fölé.
Nem adna nekik a mi proli Lacikánk, hisz azok az emberek mertek és tudtak többek lenni mint Ő. Tanultak, utaztak, lenyomták a feneküket és használták a szürke állományukat, ami persze a mi Lacikánk számára nem érték. Sebaj az ilyen "Lacikaféle" polgárok majd elmennek szépen a sörfesztiválra proletár barátaikkal és örvendenek majd Győzikének és Fekete Pákónak, hisz aki vért izzadva keresi a kenyerét az az igazi ember. DEJA VUU.....Világ Proletárjai Egyesüljetek...Hajrá Lacika.
..amúgy gratulálok az uh.ro -nak, hogy lehozta a Szőke Laci anyagát. :D Lacikával ne törődjetek...
avatar
pandietele
2010-01-26 20:44:10
A csaláshoz pofa kel....
Ügyes vagy Lacika! Éljen a szocializmus!
Amúgy az egész ANL-s probléma egy nagy paradox helyzet.Ha én, vagy egy ismerősöm csal egy dosszié összeállításakor, akkor az apró kis csúsztatás és azt mondjuk, hogy belefér....
Ellenben ha más teszi ugyanezt akkor az csaló, gazember és pfúúúj de tisztességtelen...
Tegye minden lakásígénylő társam a kezét a szívére és vallja be őszintén, hány apró csúsztatás van az iratcsomójában....
Hányan vagytok akik az ügy rendezéséig ideiglenesen más címen laktok.....vagy hányan vagytok akik az elmúlt években vásároltatok lakást, de volt annyi eszetek,hogy azt nem a ti nevetekre vettétek.... és most...HOPPÁ lesz egy ANL-s panel is....és persze a másikat bérbe lehet adni.....
Szóval, itt ha mindenkit átvilágítanának, akkor az is előfordúlhatna, hogy a sok pitiáner csaló miatt a lakások fele üresen maradna......Csal itt mindenki!!!...de persze -mint mindenhol- itt is a fejétől büdösödik a hal. A CSALÁSOKHOZ PERSZE POFA KELL. hali...
avatar
zdorfy
2010-01-26 21:03:42
Igaza van pandietele-nek mindenki a szivere kellene tegye a kezet es eskudjon, viszont mindaddig mig azok az emberek kezelik az ugyvitelt es vannak a bizottsagban,akik anno 2003ban is szeditettek az igenyloket, addig soha nem lesz igazsag. Mar reg elkellett volna tavolitani a polgarmesteri hivatalbol egy par szemelyt, hogy megszunjon a korrupcio foleg a lakasigenylesnel. Sokat megvezetgettek es meg mindig azt csinaljak, rendet kellene csinalni - vesszen a Szasz Jenci tarsasag!!!
avatar
kaktusz
2010-01-26 21:26:43
Sok okostojás... ezek nem szociális lakások...Itt az kap aki megérdemli... és miért ne kaphatna szinész, orvos, bármilyen rokona bárkinek. Az irigység rossz dolog gyerekek...
Zdorfy Te aztán értelmes "ember lehetsz"...
avatar
jere cecilia
2010-01-27 10:58:56
reszben mindenkinek igaza van, en csak azt nem ertem, hogyan lett a 253 felujitott kersbol 278, mikoris a hianyos doszarokat nem is vettek el, persze egyeseknek(52) utolag is lehetett.
avatar
zdorfy
2010-01-26 21:52:10
Kaktusznak...lehet h ertelmesebb mind sokan masok :)
En is azt mondom kapjon az lakast, aki megerdemli, foleg ertelmisegiek - ezek nem szocialis lakasok
avatar
angella
2010-01-26 21:53:39
Figyelj Virag: a kriteriumrendszer nem emliti az ingyenes berleti szerzodest. 10 pont jar ha magantulajdonu lakast berelsz, ezt lehet ingyen berled, lehet ha penzert, tokmindegy, erre nem ter ki, tehat berlo vagy. A masik a lakasban megturt peldaul ha szuleiddel laksz.Erre csak 7 pont jar.
avatar
pandietele
2010-01-26 21:59:12
Jár de nem jut...
Na!
A tisztánlátás végett: Ezek valóban nem szociális lakások. Ezek ÍFJÚSÁGI lakások....
...és hogy az kap aki megérdelmli???...na...legyünk komolyak... Azok fognak kapni, akinek majd jut.
Másoknak is járna de ...majd nem jut!!!
:evil: :D
Szép estét és Kézcsók!
avatar
asztalos
2010-01-26 22:22:01
Figyeljetek ide. Szerintem most a bizottság bebizonyíthatta volna, hogy tudnak tisztességesek is lenni. A pontrendszer országos szinten adott volt. Hogy mennyire jó ez a pontozás az már más kérdés. Csak annyit kellett volna csináljanka, hogy tisztességesen elosszák a lakásokat de úgy látszik ez nem fog sikerülni. De lehet Bunta, lehet Szász, RMDSZ vagy MPP ismét bebizonyosodni látszik, hogy az átlagpolgár csak akkor számít mikor választás van és kell a szavazat. Akkor lehet igérni mindent pl. Mosolygós Udvarhelyt stb. 98 család biztos, hogy fog mosoluogni de mi lesz a többivel?
avatar
baloghpali
2010-01-26 22:47:14
Ha 98 lakás van, akkor nyilvánvaló, hogy 98 család mosolyog!
avatar
baloghpali
2010-01-26 22:51:31
Nem értem egyébként ezt a dosszié-kikérést. Abban benne vannak valamilyen (valós, vvagy nem a valóságot tükröző) papírok, adatok. Azt nyugodtan lehet nézegetni. De hogy bizonyítod be, hogy hamis állítást takar????????
avatar
karcsika
2010-01-27 08:28:01
Farkas Gyorgy Kovaszna megyei onkormanyzati kepviselo vagyonnyilatkozata egy 2200 negyzetmeteres lakoingatlannal http://www.scribd.com/doc/25867371/Farkas-Gyorgy-vagyonnyilatkozata... :)
avatar
Aron
2010-01-27 08:32:57
re:
Ugy nezem ennek a "Kovaszna"-i Farkas Gyorgynek elmult mar reges regen a szegyenerzete.
avatar
Aron
2010-01-27 09:32:15
ja persze, majd koltoztet oda raszorulokat, nem ker toluk penzt, meg meleg kajat is ad nekik ... en mondjuk el is tudnam kepzelni ... szocialis otthont tervez (sajat bugetbol), es o maga bekoltozne a cserehati jol megerdemelt lakasaba. hehehe, mindenkepp szerintem a csako belepett a "Heroe of the day" kategoriaba, a portalon legalabbis mindenki rola beszel...
avatar
baloghpali
2010-01-27 09:41:46
re: re:
avatar
virag
Hat ugy,hogy ismered az iletot es tudod,hogy hazudik.


Szerinted a te "tudásod" alapján kivesznek vagy rátesznek valakit a listára??????
avatar
olvaso
2010-01-27 11:02:41
Szerintem eljetek a lehetoseggel. Vizsgaljatok at 1-2 doszart.
Nem tudom ki adjak-e, hanem le lehet az aktakat fenykepezni.
Foleg aki lemaradt annak eri meg igazan. Ha 10-20 helyel vagy lemaradva meg siman kaphatsz, ha tarsaid is ezt teszik. Hanem max a meguresedett regi ANL-s lakasokban. Abbol is lehet ugy kb 10 drb.
avatar
baloghpali
2010-01-27 13:24:33
re:
Te virág! Ha Juliska néni a szomszédból megmondja az igazat, hogy nem egy 5, csak 1 tagú család lakik, akkor mit kezdessz az infóval?
Bekopogsz a polg.mesterhez, hogy Juliska néni megmondta az igazságot???????
avatar
olvaso
2010-01-27 14:12:06
Mivel minden tombhazban van altalaban 1 Juliska neni aki mindent tud, nem biztos, hogy rossz info forras. Azt tuti tudja, hogy miota, kik, es hanyan laknak ott.
avatar
olvaso
2010-01-27 14:12:57
Szerintem ha irasos doku-t tesz le a hivatalhoz biztos, hogy kell foglalkozzanak vele.
avatar
tökönrúgLak
2010-01-27 17:05:38
re: A csaláshoz pofa kel....
avatar
pandietele
Ügyes vagy Lacika! Éljen a szocializmus!
Amúgy az egész ANL-s probléma egy nagy paradox helyzet.Ha én, vagy egy ismerősöm csal egy dosszié összeállításakor, akkor az apró kis csúsztatás és azt mondjuk, hogy belefér....
Ellenben ha más teszi ugyanezt akkor az csaló, gazember és pfúúúj de tisztességtelen...
Tegye minden lakásígénylő társam a kezét a szívére és vallja be őszintén, hány apró csúsztatás...

Nem mindenki Te! nem mindenki csal h több és több jusson, amit később betesznek a koporsója mellé...és most jönne az a jól ismert szöveg, h ezért tart itt az ország...vagy a jólismert idézetek, miszerint ha egy országnak ilyen 'szar' vezetői vannak azt a nép kiérdemelte, mert Te választottad...és a többi. a gyerekek hogy legyenek büszkék egy ilyen szülőre, hogy tiszteljék?!? értéktelen emberek, azok is akik helyeslik.
avatar
kezicsokolom
2010-01-27 18:23:58
re:
avatar
virag
Hajra, megjelent a felig hamis lista !!!!!!!!


Igényeltél lakást egyáltalán vagy csak vádaskodsz??
avatar
koma
2010-01-27 22:58:48
Egyetlen szoval jellemeznem a tortenteket. ETIKATLAN. Nem az a baj, hogy igenyelt lakast a Farkas csalad, hanem az, ahogyan takargatni probaljak a dolgokat. Az egesz tortenetnek az lenne a lenyege, hogy a raszorulokon segitsenek, mindegy az, hogy azert szorul ra valaki mert gyenge a jovedelme (ami ugyebar nem all fenn Farkas Gyorgy eseteben), vagy palyakezdo fiatal. Nem spkulaciokra kellene felhasznalni az ilyen lehetosegeket. Ennek az elvnek kellene a vedelmezoje legyen a polgarmester, nem a megtorlasenak.
avatar
zoltika
2010-01-28 18:29:27
Mi ez a hallgatas ? :dry:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."